Cybertool de la Victorinox și Acer, prezentat la MWC 2016

Știam de ceva zile că Victorinox și Acer au pregătit ceva împreună pentru MWC 2016. Aflasem doar că este un accesoriu inteligent pentru gama de ceasuri INOX de la Victorinox. Ba chiar îmi dădusem cu părerea cum că ar fi vorba despre o brățară inteligentă, de care ar fi putut să fie prinse ceasurile elvețiene. Și, recunosc că nu am intuit corect. Dar ce tare aș fi vrut să am dreptate. Pentru că acestui Cybertool prezentat de cele două companii acolo, la Barcelona, eu nu prea îi văd un viitor. Este un produs fără rost, din ciclul “așa nu”.

Practic, au lansat un gadget care se montează în jurul corpului ceasului, lăsând la vedere numai ecranul acestuia, mascându-l, știrbindu-i farmecul. Arată ca o mică gogoașă americană sau ca un cauciuc de mașină pus la un ceas. În orice caz, din punct de vedere vizual combinația nu este deloc atrăgătoare, așa că mă îndoiesc să fie pe placul celor care preferă ceasurile clasice. Eu nu aș putea să port așa ceva la mână. Mă rog, gusturile nu se discută, poate că vouă va place… Sau poate că nu.

Victorinox Swiss Army INOX Cybertool

 

Gadget-ul inteligent Cybertool by Acer este compatibil cu orice model din seria Victorinox Swiss Army INOX. Este certificat IPX7, astfel că este rezistent la stropirile cu apă. Parcă aș fi vrut să fie rezistent și la scufundările în apă, la fel ca orice ceas din gama pentru care a fost construit. Are o greutate de numai 24 de grame și un acumulator de 60mAh care promite până la 5-7 zile de utilizare, autonomia fiind poate singurul său atu.

Normal, Cybertool are senzorii necesari pentru monitorizarea activităților fizice și poate afișa diverse notificări pe ecranul OLED curbat. Există o aplicație dedicată pentru Android și iOS care permite conectarea acestuia cu telefonul mobil.

Victorinox Swiss Army INOX Cybertool

 

Poate fi controlat prin intermediul a două butoane fizice. Dacă acestea sunt apăsate în același timp va fi activată funcția Help, care trimite un mesaj cu coordonatele GPS la trei contacte presetate. Există și o funcție “Find my Phone” care activează soneria telefonului pentru a-l putea găsi. Ecranul are iluminare de fundal pentru a fi lizibil pe întuneric.

Acest Cybertool de la Victorinox și Acer ar putea avea un preț de aproximativ 200 de Euro, ceea ce mi se pare oarecum exagerat.

Victorinox Swiss Army INOX Cybertool

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *