ASUS VivoMini VM65N – Mini-PC cu placă video suplimentară de la Nvidia

Sistemele mini-pc sunt apreciate tot mai mult de către cumpărători, atuul lor fiind cu siguranță forma lor extrem de compactă, care le face ușor de poziționat pe un birou, lângă un televizor în living sau chiar pe spatele unui monitor (dacă au sistem de prindere tip VESA).

Linia VivoMini de la ASUS este una deja cunoscută în piață, include modele cu diverse configurații, unele la nivel mediu, altele mai puternice. Iar noile ediții VivoMini VM65N, acum echipate cu procesoare Intel Skylake, sunt și mai performante. Astfel că se pot face utile la o paletă mult mai largă de aplicații, atât în mediile profesionale cât și pentru divertisment multimedia și gaming în confortul propriului cămin.

Noile ASUS Vivomini VM65N au suport de până la 16GB memorie RAM și permit instalarea unor hard disk-uri de 2.5 inchi sau de 3.5 inchi. Mai mult, modelul de top are și o placă video suplimentară Nvidia GeForce 930M dar și port USB 3.1, astfel că poate fi utilizat și în anumite jocuri. Nu le lipsește HDMI sau Display Port pentru a fi conectate la mai multe ecrane, chiar și cu rezoluție 4K.

Sistemele mini-pc ASUS VivoMini VM65N au sistem de prindere VESA pentru a putea fi poziționate pe spatele unui monitor, dacă se dorește așa ceva. Dar arată chiar foarte bine, așa că pot fi așezate fără reținere într-un living, lângă televizorul OLED de 65 de inchi cu rezoluție 4K, în rol de HTPC (Home Theater PC).

De remarcat că un astfel de mini-pc de la ASUS are și un cititor de carduri, un accesoriu extrem de util pentru transferul rapid al fotografiilor și filmărilor. De asemenea, are modul Wi-Fi de tip AC, astfel că nu mai este neapărată nevoie de un fir ethernet pentru accesarea internetului sau a resurselor găzduite în rețea.

Bănuiesc că modelele de vârf nu sunt deloc ieftine. Revin cu un preț și poate cu precizări legate de disponibilitatea în România.

Via.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *