Adata HD720 – Hard Disk extern rezistent, pentru o protecție superioară a datelor

Hard disk-urile externe sunt accesorii utilizate de majoritatea utilizatorilor, atât pentru transferul informațiilor digitale, cât și pentru stocarea colecțiilor multimedia, fotografiilor sau filmărilor. Dar majoritatea hard disk-urilor de acest gen pot fi deteriorate extrem de ușor. Dacă cad de la înălțime în timp ce sunt conectate la un computer, când capetele de citire/scriere funcționează, mai mult ca sigur că hard disk-ul încorporat se va deteriora și datele stocate vor fi în mare parte irecuperabile. Am pățit-o de vreo două ori, de fiecare dată din pură neatenție. De asemenea, dacă verși din greșeală apă sau alte lichide pe ele, se va întâmpla același lucru cu componentele electronice ale hard disk-ului extern.

În caz că aveți nevoie de un hard disk mai rezistent, care să asigure o protecție fizică mai optimă datelor voastre, Adata vine cu o soluție – este vorba de modelul USB 3.0 Adata HD720 cu o capacitate de 1TB. Care este disponibil la comercializare și la noi în țară pentru prețul de 310  lei.

Adata HD720 Adata HD720

Adata HD720 este îmbrăcat într-o husă din silicon capabilă să absoarbă șocul unei căderi de la înălțime de 1.8 metri. Aceasta are și cleme de prindere pentru cablul de conectare la computer/laptop. De asemenea, sub husa din silicon există o carcasă din plastic dur construită să absoarbă șocurile nedorite.

Adata HD720

Husa din silicon are și un manșon care sigilează portul de conectare, util pentru contactele nedorite cu lichidele în timpul transportului. Producătorii spun că Adata HD720 poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 2 metri, timp de 120 de minute. Normal, același manșon împiedică și pătrunderea prafului. Recomad închiderea lui cu grijă după utilizare, pentru a sigila optim conectorul USB 3.0. Dar am dubii că la o utilizare îndelungată acel manșon va fi la fel de eficient.

Dar mai interesant la acest hard disk extern este senzorul G-Shock încorporat. Când acesta simte o cădere sau mișcare bruscă parchează imediat capetele de citire/scriere pentru a nu deteriora platanul hard disk-ului.

Adata HD720

Modelul utilizat de mine are o capacitate de 1TB dar există și modele de 2TB, în caz că aveți nevoie de o capacitate mai mare de stocare. Hard disk-ul încorporat este de origine Toshiba și lucrează la viteze de 5400 rot/min.

adata_copiere_de_pe_laptop

Adata HD720 are interfață USB 3.0 iar copierea datelor pe hard disk se realizează cu o viteză medie de 110MB/s.

HD tune Adata HD720

La testul HD tune viteza medie de citire a fost de 89 MB/s.

Așa că, dacă aveți nevoie de un hard disk extern capabil să ofere o securitate fizică superioară datelor voastre, puteți avea în vedere și modelul celor de la Adata.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *