MiniTool Partition Wizard Professional 9.1 Review: management simplu al partitiilor

MiniTool Partition Wizard, pe care am avut ocazia recent sa il testez in varianta sa Professional, este un utilitar de management al partitiilor, facut sa iti permita acest lucru la modul cel mai simplu.

O sa spun din capul locului ca exista o versiune gratuita, dar ea e ceva mai limitata in ceea ce priveste functionalitatile (aveti aici ce stie sa faca). Cu alte cuvinte, ai toate sansele sa iti dai seama ca nu te poate ajuta exact cand te-ai decis ce vrei sa faci.

Versiunea professional, cu care m-am jucat eu, e 39 de dolari, dar daca vrei lifetime upgrade mai pui 20 de dolari.

Nu sunt un specialist al utilitarelor de gestionare a partitiilor, dar am folosit cateva la viata mea, inclusiv pe cel inclus in Windows. Crede-ma, daca vrei sa faci o treaba pana la capat si sa ai la dispozitie toate optiunile din cateva clicuri, cel de fata are toate sansele sa te multumeasca.

Cam tot ce e necesar e prezent in meniul din partea stanga, unde au pus oamenii functiile de baza. Care nu sunt putine de felul lor. In momentul in care dai clic pe un drive – le vezi in fereastra mare pe cele pe care le ai – ti se afiseaza tot ce ii poti face.

MiniTool Partition Wizard Professional menu

Si mai ai si patru wizard-uri, pentru sarcini complet automatizate. Acestea iti permit sa copiezi complet o partitie sau intreg discul, sa recuperezi date de pe o partitie pierduta (cu conditia ca nu ai reformatat, pentru ca atunci cam ai ghinion) sau, cel mai important in opinia mea, sa migrezi tot sistemul de operare pe un alt hard disk sau SSD. Cum in ziua de azi schimbatul solutiei de stocare (mai ales in SSD) e ceva comun, nu poate fi decat binevenita.

 

Normal, sunt si o gramada de functii punctuale, usor de folosit si ele. Poti extinde direct o partitie (vei decide de unde iei spatiu si cum), sa o desfaci in mai multe partitii, sa schimbi litera de drive, ba si numarul de serie. Nu lipseste nici un test de suprafata (bun daca ai impresia ca ceva nu merge chiar asa cum ti-ai dori tu) sau posibilitatea de a converti formatul (NTFS-FAT, de exemplu).

MiniTool Partition Wizard Professional

Programul e banal de simplu si nu necesita, daca ai o vaga idee cu privire la ce faci, nici un efort. Mai mult, cam la toate functiile este si un link cu un tutorial, care iti explica pe indelete ceea ce ar putea fi neclar.

Am incercat mai multe functii, dar cel mai mult mi-a placut cat de simplu a fost sa maresc partitia de sistem, C:, aflata inaintea partitiei D:, de pe care voiam sa imi iau spatiul necesar. Si a mers si extrem de repede, fara vreo eroare.

Concluzie

Daca vrei un utilitar bine facut de gestiune a partitiilor, care face ceea ce scrie pe eticheta fara batai de cap, MiniTool Partition Wizard e o solutie mai mult decat buna, pe care o recomand. Ar putea da de invatat multor producatori de software.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

2 thoughts on “MiniTool Partition Wizard Professional 9.1 Review: management simplu al partitiilor

 • March 22, 2016 at 4:05 pm
  Permalink

  Daca C si D sunt alaturate, poate fi marita foarte usor partitia si cu Windows, nu e nevoie de un program special…

  Reply
  • March 23, 2016 at 9:06 am
   Permalink

   Stiu ca poti, dar cu asta chiar e extrem de simplu.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *