Samsung Galaxy S7 Edge – Cum face poze și cum filmează. Cu exemple, cu multe exemple.

Samsung Galaxy S7 Edge este cu siguranță unul dintre cele mai arătoase și mai performante smartphone-uri la ora actuală. Coreenii au adus pe piață un terminal cu adevărat reușit, care poate rivaliza fără probleme cu modelele de top ale celor mai importante mărci.

Primul lucru care m-a convins că este un smartphone de top este comportamentul său la nivel foto-video, cu rezultate de cea mai bună calitate, în majoritatea condițiilor de iluminare. Cumpărătorii lui vor avea la îndemână un smartphone cu ajutorul căruia vor obține poze și filmări de calitate și pe care îl pot utiliza fără reținere chiar și într-o vacanță.

Normal, nu o să renunț în a vă sfătui să aveți o cameră foto în vacanțe alături de voi iar telefonul să fie utilizat pentru acele cadre de partajat pe internet sau pe site-urile de socializare. Samsung Galaxy S7 Edge face poze bune dar tot nu are optica unei camere foto, sau senzorul mare, sau zoom-ul optic. Și nici orice alt telefon nu se poate compara cu o cameră foto la ora actuală.

Camera foto principală de pe S7 Edge are un senzor de 1/2.6 inchi cu o rezoluție de 12 Megapixeli și pixeli mai mari, de 1.4 microni, lentile luminoase cu o deschidere a diafragmai f/1.7, sistem de focalizare cu detecție de fază și tehnologie Dual Pixel, sistem de stabilizare optic și flash led. Este capabil să filmeze la rezoluții 2160p/30fps, 1080p/60fps și 720p/240fps.

Este o altă cameră față de cea de pe modelul anterior, Samsung Galaxy S6 Edge. Senzorul are pixeli mai mari pentru a putea face poze mai reușite chiar și în condiții slabe de iluminare.

Ce îi reproșez lui Samsung Galaxy S7 Edge din punct de vedere foto-video?

 • În primul rând că nu are un buton fizic dedicat pentru declanșare.
 • Este prea subțire și prea lucios, alunecă foarte ușor, așa că trebuie ținut cu mare atenție. Dar telefonul este destul de rezistent. De exemplu mi-a alunecat din suportul de prindere pe trepied și a căzut direct pe asfalt, pe un colț, de la o înălțime de aproximativ 1.6 metri. Cu excepția unei mici julituri în acel colț, nu a pățit nimic.
 • Dacă cumva apeși din greșeală pe vreuna dintre marginile curbate ale ecranului s-ar putea ca butonul declanșator să nu mai fie activ. Sper să fie rezolvată această problemă printr-un update la nivel software.
 • Și o cerință mai personală aș spune – nu are zoom optic. O astfel de funcție ar fi utilă oricui. Dacă o firmă nu foarte experimentată pe piața telecom, ASUS de exemplu,  poate face așa ceva, de ce nu ar putea și Samsung? Poate vom avea la Samsung Galaxy S8 o astfel de funcție? Ca să nu mai spun că sunt extrem de supărat pe Samsung că a oprit dezvoltarea camerelor din categoria Galaxy.

L-am utilizat într-o mulțime de situații de fotografiere, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Ce am apreciat la camera foto principală de pe Samsung Galaxy S7 Edge?

 • Că are lentile luminoase, astfel că poate fi utilizată la fel de bine pe zi, cât și în condiții de iluminare precară (muzee, noaptea în oraș).
 • Că focalizează repede, în aproape orice condiții de iluminare.
 • Că declanșează la fel, imediat după apăsarea butonului virtual.
 • Că are un sistem de stabilizare optic eficient, util atât la fotografiere dar și la filmare.
 • Că ecranul este destul de luminos pentru a fi lizibil chiar și într-o zi puternic însorită.
 • Că este capabilă să focalizeze de la o distanță destul de apropiată de subiect, cam la 7cm, deci este bună și pentru imagini close-up.
 • Că este performantă la capturarea imaginilor în rafală.
 • Că reușește să capteze imagini foto de calitate, clare, cu un nivel ridicat al detaliilor și o paletă coloristică frumoasă, chiar vibrantă.

Deci, cum pozează Samsung Galaxy S7 Edge?

Practic, Samsung Galaxy S7 are una dintre cele mai bune camere foto la ora actuală. Din păcate nu am avut la dispoziție și alte flagship-uri ale momentului pentru a face teste comparative. Dar au facut-o băieții de la mobzine.ro, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

L-am utilizat destul de mult zilele astea, așa că am ce să vă arăt. Acum las rezultatele foto să vorbească singure, o fac mai bine decât o mie de cuvinte de-ale mele. Câteva imagini realizate cu Samsung Galaxy S7 Edge într-o zi însorită, în continuare.

Și un filmuleț făcut din pozele captate în rafală printre pomii înfloriți.

Când am fost la Țiriac Collection l-am utilizat aproape în exclusivitate pentru a face poze frumoaselor mașini retro. Câteva imagini, în continuare. Veți observa claritatea pozelor, precum și paleta coloristica captată, una realmente vibrantă.

Pentru că vroiam neapărat să văd cum se descurcă și în condiții mai precare de lumină, l-am scos seara în oraș pentru câteva cadre. L-am pus pe trepied, am utilizat exclusiv modul manual cu ISO 100 și am jonglat cu diverși timpi de expunere. Important este să ai cât de cât o sursă de lumină consistentă. Dacă subiectul nu este luminat deloc, rezultatul nu va fi foarte clar, chiar și în mod manual, chiar dacă stă nemișcat.

Ce a ieșit, în continuare.

sgs7_noapte_1 sgs7_noapte_2

sgs7_noapte_3 sgs7_noapte_4 sgs7_noapte_5

sgs7_noapte_6 sgs7_noapte_7 sgs7_noapte_8

De menționat că pentru rezultate cât de cât ok în astfel de condiții este nevoie de o sursă de lumină amplasată pe obiectivul pozat. Dacă acesta este în întuneric total, chiar dacă este folosit un timp de expunere mai lung, rezultatul va fi sub așteptări, cu lacune la capitolul detalii.

Iar într-o zi însorită am ieșit iar la pozat de floricele, de data asta de foarte aproape. S7 Edge este capabil să focalizeze la o distanță de aproximativ 7cm. Ce a ieșit, mai jos.

floare_sgs7_4 floare_sgs7_5 floare_sgs7_6floare_sgs7_3 floare_sgs7_2 floare_sgs7_1

Cum filmează Samsung Galaxy S7 Edge?

Eu zic că foarte bine, cu rezultate de o calitate foarte bună, clare, cu o paletă coloristică vibrantă. Iar rezultatele vorbesc de la sine.

Mai întâi avem două videoclipuri la rezoluție 4K.

Încă două videoclipuri realizate din mașină și filmate la rezoluție 1080p cu 60fps.

Și un videoclip filmat la rezoluție 1080p cu 30fps.

De menționat că stabilizarea video este activă în aproape toate modurile de filmare, mai puțin în cel UltraHD.

Meniul camerei

Meniul camerei foto este unul pe cât se poate de simplu și de intuitiv în utilizare.

Puteți alege în primul rând modul de fotografiere – Auto, Pro, Selective Focus, Panorama, Video Collage, Live Broadcast, Slow Motion, Virtual Shot, Food și Hyperlapse.

În modul Pro puteți stabili singuri setările camerei. Puteți schimba timpul de expunere, balansul de alb, sensibilitatea ISO, tipul de focalizare – Auto, Macro sau Landscape. De asemenea, puteți adăuga diverse efecte.

Modul Hyperlapse crează un videoclip din fotografii la care puteți stabili singuri viteza de redare – x4, x8 sau chiar x32.

Live Broadcast vă poate fi de folos la streaming live pe canalul vostru de Youtube. Am încercat, a funcționat impecabil cu o transmisiune live la rezoluție 1080p. De remarcat că permite și înregistrarea transmisiei live direct pe youtube.

Virtual Shot este un mod interesant, capabil să creeze imagini la 360 de grade ale unor obiecte. Dar, pentru un rezultat de calitate, ai nevoie de un suport special pentru a roti uniform telefonul în jurul obiectului cu pricina. Nu am avut așa ceva, poate altă dată voi mai încerca.

 

Sper că v-au plăcut pozele și filmările realizate cu Samsung Galaxy S7 Edge. Practic, mi-a demonstrat că este unul dintre cele mai performante smartphone-uri la ora actuală la acest capitol. Dar adevărații săi rivali pot fi numărați pe degetele de la o mână.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Samsung Galaxy S7 Edge – Cum face poze și cum filmează. Cu exemple, cu multe exemple.

 • January 21, 2018 at 9:50 am
  Permalink

  Multumesc, informatii foarte utile redate intr-un mod artistic de eficient.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *