Huawei P9 și Huawei P9 Plus – Promit calitate foto prin parteneriatul cu Leica

După o evoluție mediocră la MWC 2016, Huawei a anunțat astăzi smartphone-ul care vrea să concureze de la egal la egal cu greii industriei telecom la ora actuală – Samsung Galaxy S7 Edge și LG G5. De ce să nu o recunosc, noul Huawei P9 se anunță a fi un smartphone interesant, cu proprietăți superioare în special la nivel foto, normal, prin prisma parteneriatului cu unul dintre cele mai importante nume ale industriei de profil – Leica. Dar numai la nivel foto, pentru că funcția video a cam fost uitată de chinezi.

După cum se aștepta toată lumea, noul Huawei P9 are două camere pe spate, fiecare cu lentila proprie (cu diafragmă f/2.2), fiecare cu un senzor cu rezoluție de 12 Megapixeli și pixeli de 1.25 microni. Una se ocupă de captarea paletei culorilor RGB, cealaltă având rolul înregistrării nuanțelor monocrome și a detaliilor. Normal, un algoritm software va uni cele două capturi în una singură, despre care producătorul spune că va avea parte de un nivel superior al detaliilor, de claritate dar și o paletă coloristică vibrantă. De asemenea, se promite un comportament foarte bun în condiții slabe de iluminare. Camera duală este asistată de un sistem de focalizare cu detecție de fază, cu detecție de contrast dar și cu laser. Rămâne de văzut dacă este chiar așa, dar bănuiesc că actualul Huawei P9 va avea un comportament mult mai bun decât precedentul P8, care m-a impresionat chiar plăcut vara trecută.

Avem și o prezentare video oficială.

Celelalte specificații ale lui Huawei P9 sună în felul următor – ecran de 5.2 inchi cu rezoluție (doar) full HD, procesor cu opt nuclee Kirin 955 tactat la 2.5GHz și un GPU Mali-T880 MP4, 32GB capacitate de stocare și 3GB memorie RAM. Frontal există o cameră de 8Mpix, lentile cu diafragm f/1.9 iar acumulatorul are o capacitate de 3000mAh.

Oricât ar lăuda producătorul acest nou procesor Kirin 955, nu cred să fie la fel de puternic ca un Snapdragon 820 și nici măcar ca noul Exynos de la Samsung. De exemplu, noul Huawei P9 are tot rezoluție full HD, nu una QHD de 2560×1440 pixeli, iar capacitatea de filmare este în continuare limitată la 1080 cu 30fps, standardul de top în 2016 fiind după părerea mea 1080p/60fps. După cum ați observat, nu am amintit și de filmarea 4K, de care Huawei se pare că încă nu a auzit.

huaweip9

Pe lângă Huawei P9 a fost anunțat și un model cu ecran mai mare – Huawei P9 Plus. Acesta are un ecran de 5.5 inchi, tot cu rezoluție full HD, 4GB memorie RAM și o capacitate de stocare internă de 64GB, plus un acumulator de 3400 mAh.

Huawei P9 va fi disponibil în versiunea de 32GB cu 3GB RAM, la un preț de 600 de Euro. Huawei P9 Plus va fi disponibil în varianta de 64GB cu 4GB RAM la un preț de 750€. Ambele telefoane vor fi disponibile inițial în peste 25 de țări, dintre care mă îndoiesc că face parte și România. Se pare că la noi vor ajunge la finele lunii aprilie.

Ambele telefoane vin cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *