LG G5 – Ce poate face un smartphone cu două camere foto principale
În perioada următoare am la dispoziție și noul vârf de gamă al coreenilor de la LG. Normal, despre LG G5 este vorba, un smartphone modular chiar interesant aș putea spune. Bineînțeles, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-l scot la o tură foto printr-unul dintre locurile dragi mie (o să-l ghiciți, cu siguranță).
De la LG G5 mă aștept la un comportament exemplar la acest capitol, mai ales după ce am fost extrem de mulțumit de cel al modelului LG V10, pe care l-am folosit acum câteva săptămâni. Din păcate nu am avut la dispoziție și modulul foto de pe LG G5, sper să-l pot folosi vreodată și pe acela.
După cum ai aflat poate, LG G5 are două camere pe spate – una cu un senzor de 16Mpix și lentile cu o deschidere a diafragmei f/1.8 și o alta cu un senzor de 8Mpix și lentile f/2.4. Există un sistem de focalizare cu laser, sistem de stabilizare optic pe 3 axe dar și flash led. Camera de 16Mpix filmează la rezoluții 2160p/30fps, 1080p/30fps iar cea de 8Mpix filmează 1080p/30fps.
Da, așa este, LG G5 nu este singurul smartphone de nouă generație cu două camere pe spate. Tocmai ce a fost anunțat un altul, de la Huawei în parteneriat cu Leica. Dar abordările celor doi producători sunt total diferite. Deocamdată hai să vedem ce face LG G5 cu ale lui două camere poziționate pe spate.
De ce două camere? Nu pentru 3D, dacă îți închipuiai cumva acest lucru, mai ales pentru că LG a încercat acest gen de cameră foto acum câțiva ani (se numea Optimus 3D). În cazul de față explicația este una pe cât se poate de simplă – camera cu senzor de 16Mpix are lentile cu un câmp de vizualizare de 78 de grade iar cea de 8Mpix captează imagini la un unghi de 135 de grade. Astfel că se poate dovedi extrem de utilă pentru captarea unor grupuri cu multe persoane, a unei clădiri mari sau a unor spații largi, cum ar fi o piață într-un oraș turistic, la filmarea din mașină etc.
Practic, dacă lentila camerei de 16Mpix nu cuprinde tot ce ai vrea, printr-o simplă apăsare în interfața aplicației treci în modul Landscape și este activată cea cu un unghi de 135 de grade. Trecerea între cele două, în ambele sensuri, se face imediat.
Nu o să analizez acum calitatea fotografiilor obținute cu LG G5, nici comportamentul funcției foto video, voi reveni cât de curând. După ce voi poza și voi filma mai mult cu acesta.
Momentan îți arăt nu mai puțin de 15 situații în care m-am folosit de ambele camere, pe rând. Primele imagini ale fiecărui set sunt realizate cu senzorul de 16MPix, celelalte cu cel de 8Mpix și lentile cu unghi larg. Îți vei da imediat seama cât de utilă se poate dovedi acea cameră cu unghi larg de fotografiere.
Cert este că lentila cu unghi larg schimbă complet modul în care vei gândi încadrarea, compoziția și punctele de clar. Există un efect fish-eye care deformează ușor pozele dar pe mine nu mă deranjează, ba chiar mi se pare că anumite compoziții, captate din unghiul potrivit, arată mult mai bine așa. Au o anumită doză de personalitate, care nu ar fi fost obținută cu o lentilă normală, cu unghi mai îngust de vizualizare.
Stați pe aproape, revin cât de curând și cu alte impresii despre camerele foto ale lui LG G5.