ASUS ROG GX700 Review – 7 zile cu primul laptop răcit cu lichid

Marca ROG – Republic of Gamers este una dintre cele mai importante pe piața laptopurilor de gaming, cu o prezență destul de consistentă chiar și la noi în țară.  Cele mai importante modele pe care am avut ocazia să le utilizez în 2015 au fost ASUS ROG G751J și ASUS ROG G752VT, ambele vârfuri de gamă la momentul apariției lor. Dar nu aș greși deloc dacă aș spune că ASUS ROG G751J este un laptop cu atuuri și performanțe la fel de actuale și acum, în 2016.

Bănuiesc că ASUS a dominat această nișă de piață anul trecut la noi în țară, atât datorită ofertei destul de bogate cât și prin prisma faptului că a promovat destul de insistent echipamentele în cadrul unor evenimente dedicate în special tinerilor și pasionaților de jocuri electronice. Rămâne de văzut cum va arăta situația la finele acestui an, pentru că între timp au mai apărut alți doi grei ai industriei de profil care oferă portabile de acest gen.

Dar mă îndoiesc că situația la general se va schimba cu mult în defavoarea celor de la ASUS. Mai ales că mă aștept să vină la rândul lor cu noi modele, în diverse configurații, implicit cu o plajă mai largă de prețuri.

De data asta nu voi povesti despre un laptop obișnuit, așa cum sunt toate laptopurile, chiar și cele performante de gaming. Ci despre un laptop care trebuie privit în primul rând ca o demonstrație pură de tehnologie și care ne arată de ce sunt capabili inginerii taiwanezi. O “rara avis” pe o piață în care surprizele sunt tot mai rare.

ASUS ROG GX700 este primul laptop care are un sistem extern de răcire cu lichid și a fost adus oficial la comercializare în România din luna februarie a acestui an. Ideea de bază este una pe cât se poate de practică – răcirea cu lichid dă un randament mai bun față de cea clasică cu aer, este mai eficientă, performanțele echipamentelor fiind în acest fel superioare.

Deși este o tehnologie aplicată la scară largă pe computerele desktop, “modate”, cred că nimeni nu se gândea că vor apărea și laptopuri cu un astfel de sistem de răcire. Iată că ASUS a demonstrat că se poate, a inovat din nou, așa cum a făcut-o de atâtea ori și la alte categorii de produse.

Pe acest “monstru” ASUS ROG GX700 l-am avut la dispoziție doar pentru șapte zile, de la mine plecând direct către Iași pentru a fi prezentat și gamerilor de acolo. Practic, chiar dacă l-am ținut pe birou atât de puțin timp, m-am bucurat pentru că am avut ocazia să utilizez unul dintre cele mai interesante și mai performante echipamente semi-portabile la ora actuală. Atât eu, cât și maestro puștiulică, care l-a încercat în special la sesiuni de gaming în titlurile sale preferate.

ASUS ROG GX700

ASUS ROG GX700 – Design, construcție

La fel ca înaintașii săi din aceeași gamă, ASUS ROG GX700 are un design modern, inspirat, care abundă în elemente stilistice atrăgătoare, desenate special pentru a-i atrage din punct de vedere estetic pe gameri. Inspiră performanță numai prin simpla sa prezență, arată bine din orice unghi l-ai privi, așa că va fi cu siguranță pe placul pasionaților de jocuri electronice.

Din punct de vedere al design-ului exterior, laptopul este asemănătorul cu modelul ASUS ROG G752VT. Din câte observ, ASUS a cam renunțat (sper că nu definitiv) la combinația negru-roșu cu care s-au impus pe piața echipamentelor de gaming. Personal îmi place noua combinație cromatică, cu nuanțe mai deschise, care conferă și un plus de eleganță echipamentului. Dar parcă combinația negru-roșu era mai agresivă din punct de vedere vizual.

ASUS ROG GX700 are o carcasă externă din metal și plastic, robustă, metalul fiind prezent atât pe capac, cât și în jurul tastaturii. În zonele muchiilor laterale s-a optat pentru un plastic dur iar în jurul ecranului vei găsi un plastic ușor cauciucat. Iar pe zona de reazem a palmelor este prezent un plastic negru și cauciucat, confortabil în utilizare dar care reține amprentele.

În partea centrală a capacului iese în evidență sigla ROG, iluminată în culoarea roșie când laptopul functionează și flancată de două bare cu iluminare în aceleași nuanțe. De asemenea, zona tastaturii a fost decorată cu elemente vizuale atrăgătoare. Are același design asimetric, cu linii tăiate și unghiuri ascuțite întâlnit la modelul ROG G752VT. Se distinge și butonul de Power, mare, în formă triungulară.

Zona de contact cu biroul este realizată dintr-un plastic cu o nuanță gri și cu gravuri cu motive electronice. Se observă și plexiglasul care permite vizualizarea unei părți a sistemului de racire, care se poate zgâria în timp.

ASUS ROG GX700

Din păcate construcția carcasei nu permite accesul ușor la componentele interne, pentru upgrade, cum se întâmpla la ROG G752VT. La acest model va trebui să desfaci cam 12 șuruburi.

ASUS ROG GX700

Pe muchia stângă găsești două sloturi USB 3.0, conectorii de 3.5mm pentru căști și microfon precum și slotul pentru carduri SDHC.

gx700_design_dreapta

Pe muchia dreaptă ai la dispoziție încă un port USB 3.0, unul HDMI, unul microDisplay Port, două USB Tip-C, unul dintre ele cu Intel Thunderbolt, și portul ethernet. Din câte am înțeles ambele porturi USB Tip-C pot încărca alte dispozitive cu 5V/3A.

ASUS ROG GX700

Pe muchia din spate, încadrate de grilele de evacuare ale aerului cald, se disting conectorii sistemului de răcire, prin care trece apa, ghidajele de conectare și, dispus central, conectorul de alimentare.

ASUS ROG GX700

În valiza de transport vei găsi două încărcătoare – cel mai mare (330W) de folosit când laptopul este conectat la docking-ul de răcire, cel mic bun (180W) când folosești laptopul în altă parte.

Nu puțini sunt cei care au crezut că sistemul de andocare cu răcire este de fapt un subwoofer extern, care ar fi fost perfect pentru audiții muzicale. Când le-am explicat ce face de fapt, s-au împărțit în două tabere – cei care au apreciat genul ăsta de tehnologie și cei care mi-au zis că nu ai cum transporta un astfel de laptop, cu un astfel de sistem de andocare. Practic adevărul este undeva la mijloc, și unii, și ceilalți având dreptatea de partea lor.

După cum se observă, design-ul sistemului de răcire extern păstrează nuanțele și liniile laptopului, cele două arătând la fel de bine împreună. Laptopul este fixat sigur prin intermediul unor ghidaje iar la apăsarea clapei aflate deasupra sunt conectate conductele pentru circularea apei și alimentarea. Decuplarea acestora se face prin apăsarea unui buton dedicat.

În interiorul sistemului de răcire există o pompă cu motorașul aferent, rezervorul cu lichid precum și ventiloarele pentru răcirea acestuia.  De remarcat că în timp există posibilitatea diminuarea cantității de lichid, mai ales dacă conectezi/deconectezi laptopul frecvent. Ceea ce eu am făcut, mai ales că l-am luat în fiecare zi cu mine la serviciu. Dacă senzorul dedicat sesizează acest lucru va trebui să mergi la un service autorizat pentru reumplere.

Aș fi vrut mai multe lucruri de la acest sistem de andocare care l-ar fi făcut, cred eu, mai util. De exemplu ar fi fost utilă încorporarea unei unități optice, care nu există pe laptop, precum și a mai multor porturi USB/Display Port/ HDMI. Pentru a nu fi nevoit să detașezi un monitor sau un hard disk extern când vrei să pleci doar cu laptopul. De ce nu, cred că ar merge și niște speakere mai performante. Cine știe, poate la o ediție viitoare vom vedea și astfel de accesorii. Așa ar deveni un adevărat sistem de andocare.

Ansamblul dock-laptop arată în felul următor.

Conectarea laptopului la sistemul de răcire extern nu este o operațiune deloc complicată. Îl așezi fix, apeși pe clapetă și un țiuit te va anunța că laptopul a fost cuplat. Întreg ansamblul este destul de voluminos, așa că îți va trebui un birou mai lat. Dar a încăput fără probleme și pe biroul lui maestro puștiulică, de altfel mai încântat decât mine de această apariție pe biroul lui.

Gaming on ASUS ROG GX700

De ce îi tot zic maestro? Din cauza unei întâmplări care m-a amuzat. După ce l-am montat pe ASUS ROG GX700 pe biroul lui mi-a zis cu o nonșalanță provocatoare – “Gata, acum poți pleca. Lasă-l pe maestru să se ocupe!”. Am rămas interzis pe moment. Dar mi-am cam dat seama că are dreptate, pentru că la gaming nu sunt tocmai bun de dat exemplu, nemaifiind deloc la fel de ager ca acum 20 de ani.

Cel puțin sunt mulțumit că am ajutor de nădejde acum, care mă poate scăpa de bătăile de cap cu imaginile de captură din jocuri. Urmează să-l învăț niște editare foto/video și gata, am redus timpul de blogging cu 25%. 😀 Și așa mă tot bate la cap că vrea să aibă și el blog… Unul de gaming, normal.

Valiza pentru ASUS ROG GX700

Pentru transportul întregului ansamblu ASUS îți pune la dispoziție o valiză-troller specială, rezistentă, cu cifru dar și cu roți pentru a facilita deplasarea. Mă rog, mă îndoiesc că vei luat tot ansamblul laptop-sistem de răcire zilnic cu tine, în primul rând pentru că este destul de greu. Dar laptopul, singurel și cu încărcătorul lui, poate fi transportat fără prea mare efort dacă ai un rucsac încăpător și o mașină la dispoziție. Eu așa am făcut – ziua îl luam cu mine la serviciu iar seara, întors acasă, îl conectam din nou la sistemul de răcire.

Gaming on ASUS ROG GX700

ASUS ROG GX700 – Despre ecran, tastatură și touchpad, ROG Gaming Center

Ecranul lui GX700 cu a lui diagonală de 17 inchi este de ajuns pentru a oferi o experiență optimă în jocuri, aplicații multimedia sau în cele profesionale. Normal, dacă nu îți este de ajuns, poți conecta mai multe monitoare externe pentru a beneficia de spațiul vizual de care ai nevoie.

Are o rezoluție full HD acest model pe care l-am avut la dispoziție dar există și un model cu panou Ultra-HD. Dar consider că rezoluția full HD este de ajuns pentru a beneficia de o experiență optimă la jocuri. Are un panou IPS cu unghiuri excelente de vizualizare, cu un contrast foarte bun și capabil să afișeze o paletă coloristică saturată, chiar prea saturată. Dar, din aplicația Splendid poate fi ajustată conform preferințelor tale.

Nu este de neglijat nici suportul G-Sync de la Nvidia, care permite sincronizarea ratei de refresh a ecranului cu frame-rate-ul jocului, totul pentru o experiență de gaming fără sacadări, lag-uri sau ruperi (tearing) ale imaginilor dinamice.

Tastatura lui GX700 este mare, generoasă, astfel că te poți desfășura în voie pe ea. Marginile tastelor WASD au fost vopsite în roșu pentru a fi scoase în evidență iar tastatura are iluminare de fundal, perfectă pentru sesiunile de gaming de noapte. Nu-i lipsește un bloc numeric și este confortabilă în utilizare, astfel că laptopul poate fi utilizat fără reținere și la activități mai productive.

Deasupra tastaturii sunt cinci butoane de macro, cărora le pot fi atribuite diferite comenzi, și încă unul util la declanșarea înregistrării video a unei partide virtuale.

Touchpad-ul, la rândul lui, este mare, generos și se face util la activitățile uzuale, Normal, pentru gaming va trebui să apelezi la un mouse, poate chiar la cel Sica pe care îl vei găsi în valiză.

Am remarcat cu surprindere și sistemul audio încorporat al lui ASUS ROG GX700, cu patru speakere și un subwoofer. Nu neapărat datorită puterii sale, fiind de altfel destul de gălăgios, ci mai degrabă datorită sound-ului redat, unul destul de clar și de amplu, în care sunt reprezentate cât de cât și sunetele joase. Nu, nu este high-fidelity, dar te poți baza pe el la vizionarea unui film sau în timpul jocurilor. Oricum, pentru că nu vrei să-i deranjezi pe cei din jur cu tot felul de răcnete și bubuituri, mă gândesc că vei folosi o pereche de căști de cele mai multe ori.

Customizarea tuturor funcțiilor lui ASUS ROG GX700 este disponibilă prin intermediul aplicației ROG Gaming Center.

Ce poți face cu această aplicație:

  • Poți alege modul de funcționare – Standard, Optimized (fără dock automat), Extreme (cu dock), Manual (cu dock);
  • Poși controla viteza de rotație a ventilatoarelor, atât pentru docking cât și ale laptopului;
  • Poți seta comenzile butoanelor de macro (pentru deschiderea anumitor aplicații, anumitor pagini de internet sau pentru comenzi complexe, care pot fi înregistrare);
  • Poși activa/dezactiva amplificatorul pentru căști;
  • Poți seta sound-ul potrivit;
  • Poți seta modul de afișare a ecranului – Normal, Theater, Vivid sau Manual;
  • Poți seta aplicația xSplit Gamecaster care permite streaming-ul/înregistrarea sesiunilor de gaming;
  • Poți administra banda de internet prin intermediul GameFirst;
  • Poți administra modul de iluminare al diferitelor elemente;
  • Poți activa/dezavtiva touchpad-ul/ tasta win.

Gaming on ASUS ROG GX700

ASUS ROG GX700 – Funcționare și utilizare

Specificațiile tehnice ale modelului ASUS GX700 pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele:

  • Ecran IPS de 17.3 inchi cu rezoluție full HD
  • Procesor quad-core Intel Core i7-6820HK tactat la 2.7GHz, cu Turbo Boost până la 3.6GHz, overclockabil până la 4GHz
  • Memorie RAM – 64GB, 4x16GB DDR4 2800MHz
  • Placă grafică Nvidia GeForce GTX 980 8GB gDDR5
  • Stocare pe două SSD-uri de 512GB în Raid 0 (Total aprox. 1TB)
  • Rețea Ethernet Gigabit, Wi-Fi AC Intel AC7265, Bluetooth 4.0
  • Conectică 3xUSB 3.0, 1xmicrofon, 1x audio, 1xHDMI 2.0, 1x USB Tip-C, 1xUSB Tip-C cu Thunderbolt, 1x miniDP 1.2, 1xEthernet, 1x slot SDHC
  • Dimensiuni – 429 x 309 x 33 ~ 35mm,
  • Greutate laptop – 3.6Kg
  • Gretate docking – 4.8Kg
  • Altele – Tastatură cu iluminare, Butoane de Macro, Sistem de andocare suplimentar cu răcire cu apă

Deși este targetat către zona de gaming, ASUS ROG GX700, cu această configurație, cu ceea ce poate face, este un echipament care poate fi utilizat fără reținere și în aplicații de natură profesională, fiind un adevărat sistem tip workstation. Chiar și atunci când este deconectat de la sistemul extern de răcire are destulă putere de procesare.

Are un procesor cu patru nuclee Intel de nouă generație Skylake și serie K, cea mai puternică placă video disponibilă acum pe un laptop – Nvidia GeForce GTX980 cu 8GB VRAM, 64GB memorie RAM (împărțită pe patru module a câte 16GB fiecare) și o soluție de stocare în Raid 0 extrem de performantă. Din punct de vedere al configurației este cu adevărat un monstru, care poate fi utilizat la o paletă vastă de activități electronice, atât pentru divertisment cât și pentru lucruri mai serioase, care aduc venituri.

La nivel de autonomie sper că nu ai pretenții, mai ales dacă ținem cont de fișa lui tehnică. Fără andocare, nici nu ai avea cum altfel, cu Wi-Fi activ și folosit la sarcini uzuale, bateria ține pentru aproximativ două ore. De remarcat în timpul utilizării și zgomotul ventilatoarelor de răcire, în special dacă sunt solicitate la capacitatea lor maximă.

asus_rog_gx700_turbo_manual

Când a fost andocat am fost curios să văd cum se comportă dacă ajustez la maxim frecvențele de funcționare ale procesorului și ale plăcii grafice. Totul se face extrem de ușor din aplicația dedicată Turbo Gear. După cum se observă, procesorul a lucrat cu o frecvență de tact de 4040MHz iar placa grafică cu o frecvență în jurul a 1200MHz. De menționat că modul Manual, cel în care poți mări frecvențele de tact, este activ doar când laptopul este conectat la sistemul extern de răcire. Și este normal așa, pentru că altfel răcirea nu ar fi eficientă și laptopul nu ar mai da randamentul scontat.

interior

De fapt doar placa grafică este cu adevărat overclockată, pentru că numai chipset-ul ei este răcit cu lichid, după cum se observă în imaginea de mai sus. Deși procesorul este unul tip K, fiind răcit doar cu aer performanțele sale nu pot fi duse la extrem. Cine știe, poate următoarea versiune va răci cu lichid și procesorul. Practic, în versiunea actuală, frecvența de tact a procesorului poate fi dusă până la 4.1GHz.

Mai multe detalii despre overclocking-ul acestui laptop pot fi aflate pe site-ul wasd.ro.

Gaming on ASUS ROG GX700

Normal, maestro puștiulică la pus la treabă și la câteva jocuri, mie revenindu-mi onoarea doar în CoD – Black Ops. Și-a instalat pe el Need For Speed, Serios Sam 3, CS GO, Crysis 3, titluri care au rulat fără probleme la nivel maxim de setări în modul Extreme. După cum se poate observa mai jos.

Practic, în afară de Crysis 3, nu prea a fost joc care să scadă sub 60fps în timpul rulării.

asus_rog_gx700_hdtune

Așa cum ne-a obișnuit, pe laptopurile de top ASUS integrează soluții de stocare performante dar și cu o capacitate generoasă. Iar cele două SSD-uri de 512GB conectate într-un RAID 0 ale lui ASUS ROG GX700 sunt capabile să ofere o viteză de citire de aproximativ 1580MB/s. Acest lucru induce un comportament mai eficient al aplicațiilor sau un transfer mai rapid al datelor. De asemenea, sistemul de operare pornește extrem de repede când laptopul este pornit. Mai mult, împreună oferă o capacitate de stocare de 1TB, de ajuns pentru depozitarea unei colecții multimedia extinse.

După cum ai observat, este un laptop care stă foarte bine și la nivel de conectică, având tot ceea ce este necesar pentru orice gen de utilizator.

  • Are slot SD pentru transferul rapid al fotografiilor și filmărilor.
  • Are trei porturi USB 3.0 – pentru mouse, hard disk extern sau stick usb, precum și pentru conectarea unei imprimante
  • Are tehnologie Intel Thunderbolt care, prin intermediul unuia dintre porturile USB Tip-C, permite un transfer mai rapid al datelor sau conectarea la televizoare/monitoare. În teorie, printr-un singur port cu Thunderbolt pot fi conectate până la șase dispozitive
  • Are și mini Display Port.
  • Are port HDMI cu suport 4K2K pentru conectarea la monitoare sau televizoare cu astfel de rezoluții
  • De altfel permite redarea de imagini 4K prin oricare dintre cele trei soluții – HDMI, mDP și Thunderbolt USB Tip-C
  • Practic, în afară de ecranul laptopului, acestuia îi mai pot fi adăugate încă trei ecrane – prin HDMI, mDP și USB-C cu Thunderbolt
  • Nu uităm de portul ethernet gigabit sau de cel rapid Wi-Fi AC.

header_gx700_6

ASUS ROG GX700 – Teste Benchmark și informații hardware

Normal, l-am testat cu cele două programe de benchmark-ing la ora actuală, 3D Mark și PcMark de Futuremark. Mai mult, l-am test în trei moduri de funcționare – neconectat la docking-ul de răcire și în mod Optimized, conectat la docking dar în mod Extreme și conectat la docking în mod Manual, cu toți parametrii setați la maxim.

turbo_gear_fara_dock_optimized

Rezultatele sunt următoarele

  • 3D Mark Ice Storm – 129472
  • 3D Mark Ice Storm Extreme – 88775
  • 3D Mark Ice Storm Unlimited – 158133
  • 3D Mark Cloud Gate – 24381
  • 3D Mark Sky Driver – 21887
  • 3D Mark Fire Strike – 9525
  • 3D Mark Fire Strike Extreme – 4945
  • 3D Mark Fire Strike Ultra – 2571
  • Pc Mark Home Accelerated – 6414
  • Pc Mark Home Conventional – 4629
  • Pc Mark Creative Accelerated – 7614
  • Pc Mark Creative Conventional – 5192
  • Pc Mark Work Accelerated – 5794
  • Pc Mark Work Conventional – 3932

asus_extreme

În mod Extreme, conectat la docking, rezultatele sunt următoarele

  • 3D Mark Ice Storm – 166082
  • 3D Mark Ice Storm Extreme – 149431
  • 3D Mark Ice Storm Unlimited – 179692
  • 3D Mark Cloud Gate – 27034
  • 3D Mark Sky Driver – 23933
  • 3D Mark Fire Strike – 11503
  • 3D Mark Fire Strike Extreme – 5978
  • 3D Mark Fire Strike Ultra – 3125
  • Pc Mark Home Accelerated – 5513
  • Pc Mark Home Conventional – 4946
  • Pc Mark Creative Accelerated – 8056
  • Pc Mark Creative Conventional – 5579
  • Pc Mark Work Accelerated – 6020
  • Pc Mark Work Conventional – 4077

asus_rog_gx700_turbo_manual

Conectat la docking-ul cu răcire și cu overclocking Manual, rezultatele sunt următoarele

  • 3D Mark Ice Storm – 171291
  • 3D Mark Ice Storm Extreme – 161908
  • 3D Mark Ice Storm Unlimited – 184302
  • 3D Mark Cloud Gate – 31066
  • 3D Mark Sky Driver – 28554
  • 3D Mark Fire Strike – 12296
  • 3D Mark Fire Strike Extreme – 6294
  • 3D Mark Fire Strike Ultra – 3331
  • Pc Mark Home Accelerated – 5731
  • Pc Mark Home Conventional – 5012
  • Pc Mark Creative Accelerated – 5286
  • Pc Mark Creative Conventional – 4516
  • Pc Mark Work Accelerated – 5827
  • Pc Mark Work Conventional – 4175

Avem și o comparație grafică cu performanțele tuturor sistemelor testate de noi în 3DMark de curând.

asusgx700_3dmark_graf

De asemenea, o comparație a scorurilor obținute în cele trei moduri de utilizare – Optimized, Extreme și Manual.

asusgx700_3dmark_graf_overclockare

Și încă una, tot cu scorurile 3DMark, între laptopurile de gaming pe care am avut ocazia să le folosesc.

asusgx700_3dmark_graf_laptopuri_gaming

Ce să mai, rezultatele vorbesc de la sine – ASUS GX700 este cel mai performant laptop de gaming utilizat de mine până acum.

La fel, o comparație grafică a rezultatelor obținute în PcMark, care atestă faptul că poate fi utilizat fără reținere la orice gen de activitate. Pot spune chiar că este un adevărat workstation, care poate fi de folos și la sarcini de natură profesională.

pcmark_gx700

Informațiile hardware ale sistemului ASUS GX700, culese cu aplicația cpuz.

ASUS ROG GX700 CPUZ

Informațiile plăcii grafice Nvidia

ASUS ROG GX700 GPUZ

Gaming on ASUS ROG GX700

Concluzii

Pro

  • Configurație puternică
  • Poate fi overclockat într-o anumită măsură
  • Permite utilizarea și fără andocare
  • Design, construcție de calitate
  • Capacitate de stocare rapidă dar și generoasă
  • Ecran mare, care se vede bine
  • Are tastatură iluminată și butoane de macro
  • Aplicația Rog Gaming Center pentru customizare

Contra

  • Împreună cu sistemul de andocare cu răcire este dificil de transportat și de manevrat
  • Prețul este unul prohibitiv, costă aproximativ 23000 de Lei
  • Sistemul de răcire este destul de zgomotos

ASUS ROG GX700 este cu adevărat o apariție inedită, exotică chiar, în peisajul actual al sistemelor portabile, fiind de altfel primul echipament de acest gen care permite răcirea cu lichid, performanțele sale fiind implicit superioare. Iar configurația modelului testat de mine îl recomandă nu numai pentru gaming, cât mai ales pentru accesarea unor aplicații complexe de natură profesională.

Nu știu dacă ASUS se va opri la această ediție sau va continua și cu alte modele, bănuiesc că totul depinde de succesul de care se va bucura la nivel mondial. Pentru habar nu am câți pasionați și-l vor permite la noi în țară.

Pentru mine au fost 7 zile intense, timp în care am folosit permanent acest laptop și în care m-am bucurat de tot ceea ce mi-a putut oferi din punct de vedere al performanțelor și al ergonomiei de lucru. L-am testat cu aplicații de benchmarking, ne-am jucat destul de mult pe el și, la fel, mi-am desfășurat activitățile obișnuite fără nicio problemă cu ajutorul lui, chiar și când nu a fost conectat la sistemul de răcire.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “ASUS ROG GX700 Review – 7 zile cu primul laptop răcit cu lichid

  • April 29, 2016 at 11:37 pm
    Permalink

    Acel gtx 980 este echivalentul unui gtx 960 sau r9 380 cam slabut in jocuri ca Quantum Break nu trece de 50 fos in full hd ultra totusi imi place desing-ul si ca este foarte subtire plus ca are racire pe lichid un laptop destul de ok .

    Reply
    • April 30, 2016 at 8:10 am
      Permalink

      nu prea cred ca este echivalenta la performante cu o placa GTX960. Cat desrep R9 de la AMD nu ma pronunt, ca nu stiu.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *