Logitech K400 Plus – Tastatură wireless cu touchpad încorporat

Dacă ai un televizor inteligent conectat la internet, un micro-computer Intel Compute Stick sau chiar un HTPC (Home Theater PC) lângă televizorul mare din living, vei avea nevoie cu siguranță de o tastatură și de un mouse pentru a-l controla de la distanță. De ce? Pentru că o tastatură și un mouse cu fir sunt incomode de folosit în sufragerie iar telecomenzile televizoarelor și nici ecranele smartphone-urilor nu vor fi de ajuns pentru un control confortabil și eficient, pentru scrierea rapidă a unei adrese web, a unor credențiale de acces sau, de ce nu, pentru a răspunde la un e-mail privind la ecranul televizorului.

Întotdeauna am considerat că o tastatură cu touchpad încorporat este ceea ce trebuie pentru controlul complet al pc-ului de lângă televizor, totul din confortul canapelei. Iar K400 Plus de la Logitech este o tastatură de acest gen, compactă, wireless, cu un touchpad poziționat în partea dreaptă.

Logitech K400 Plus

Mult mai utilă și mai confortabilă în utilizare față de o telecomandă inteligentă, fie ea și cu touchpad, față de ecranul unui smartphone sau chiar față de un duo tastatură-mouse. Să fim sinceri, un mouse, fie el și wireless, este incomod de utilizat pe suprafața textilă și neuniformă a unei canapele sau a unui fotoliu. O tastatură cu touchpad încorporat te poate scăpa de multe bătăi de cap din acest punct de vedere.

Logitech K400 Plus

Logitech K400 Plus este în primul rând o tastatură ușoară și compactă, extrem de simplu de manevrat. Partea cu tastatură are dimensiunile uneia de laptop de 11 inchi. Este puțin înghesuită, dar după o perioadă de adaptare o vei putea utiliza chiar și la redactarea unui text lung de e-mail. Tastele cu litere sunt destul de mari, cu o cursă largă, astfel că permit o redactare destul de confortabilă. Este o tastatură normală, cu toate butoanele necesare controlului unui sistem PC. Dar tastele direcționale, cea de Enter, sunt destul de mici, așa că utilizarea lor va necesita un pic de atenție.

Logitech K400 Plus

Touchpad-ul este poziționat în dreapta tastaturii, la îndemână, iar deasupra lui se află butoane pentru ajustarea volumului. Am remarcat că este capabil să ofere un răspuns excelent la atingerile tactile, astfel că se poate dovedi util în orice aplicație. Normal, touchpad-ul are funcții limitate pentru gaming, în astfel de cazuri un mouse fiind mai potrivit. Dar recunoaște fără probleme comenzi multitactile cu două degete pentru zoom sau derulare.

Logitech K400 Plus

Ai observat butonul verde aflat deasupra tastaturii, în partea stângă. Practic, are rolul butonului stânga al touchpad-ului, fiind util la derularea paginilor de internet sau a documentelor când ții tastatura cu ambele mâini.

logitech_7

Conectarea la PC sau la televizor se face prin intermediul unui Unifying Receiver. Tastatura poate lucra cu toate sistemele de operare Windows dar și cu Android 5.0 sau mai nou, precum și cu Chrome OS. Am încercat-o și cu un Playstation 3 și a funcționat la fel de bine.

De remarcat că distanța dintre televizor/pc și tastatură trebuie să fie de maxim 10 metri.

logitech_6

Tastatura Logitech K400 Plus este alimentată cu două baterii AA (LR6). Dacă este oprită de la butonul dedicat după ce nu a mai fost folosită, la un regim de utilizare de două ore pe zi, se pare că bateriile din pachet ar ține cam 18 luni. Cel puțin așa zice producătorul. Dar am remarcat de-alungul timpului că autonomia de utilizare a bateriilor de la accesoriile Logitech este una destul de eficientă, așa cum a fost și la mouse-ul M705, pe care îl utilizez și acum, după 7 ani de la prima întâlnire (normal, cu alte baterii).

Logitech K400 Plus

Tastatura Logitech K400 Plus este disponibilă în două versiuni de culoare, albă și neagră, iar în magazinele românești poate fi achiziționată cu prețuri între 150 Lei și 190 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *