Republic of Gamers – Aniversare de 10 ani în România

ASUS Republic of Gamers (ROG), una dintre cele mai cunoscute mărci dedicate pasionaților de jocuri electronice pe PC, aniversează 10 ani de existență. Totul a început de la plăci de bază și plăci video performante pentru PC dar portofoliul actual este unul cu mult mai extins și cuprinde și laptopuri, sisteme desktop, periferice de gaming (mauși, tastaturi, căști audio), monitoare și alte accesorii.

Pe scurt, ce înseamnă Republic of Gamers în România:

  • Este cea mai importantă marcă pe piața laptopurilor de gaming dar și pe cea a componentelor de acest gen de la noi
  •  Au fost comercializare nu mai puțin de 100.000 de echipamente și accesorii ale acestei mărci, dintre care peste 15.000 au fost accesorii
  • Are o cotă de peste 80% din piața laptopurilor cu plăci grafice Nvidia GTX
  • Cotă de peste 50% pe piața plăcilor video Nvidia GTX

Există pe facebook și o comunitate destul de puternică ASUS Republic of Gamers Romania care a adunat nu mai puțin de 25000 de fani în numai șase luni.

Aniversarea celor 10 ani de Republic of Gamers a fost serbată cum se cuvine pe 26 aprilie și la noi în țară, în cadrul unui eveniment din București. Acolo au fost etalate cele mai noi produse ASUS ROG: GX700, primul laptop răcit cu lichid, monstrul desktop ROG GT51 dar și modelul compact ROG G20CB, laptopurile ROG G752, monitorul curbat ROG Swift PG348Q, mouse-ul ROG Spatha, tastatura mecanică ROG Horus GK2000 și altele. Evenimentul a găzduit și o competiție de gaming, invitații concurând pe sistemele compacte ROG G20.

Am realizat câteva imagini video cu telefonul din dotare pe acolo. Le puteți urmări în continuare.

Am avut ocazia să folosesc cele mai importante echipamente ale acestei mărci de-alungul timpului, și aș aminti numai de noul GX700, de modelele G752VT și G751J, de sistemul desktop G20 sau de accesoriile dedicate.

ASUS ROG Republic of Gamers

Dar la evenimentul ROG – Republic of Gamers 10 Ani mi-a făcut cu ochiul noul desktop GT51, cu procesor Intel Core i7, 64GB memorie RAM DDR4, două plăci video NVIDIA Titan X montate într-o configurație SLI, stocare pe SSD NVMe PCIe de 512GB în configurație RAID. Un sistem carea arată al naibii de bine și care este foarte puternic, astfel că permite gaming la rezoluție UHD/4K.

Alte imagini din cadrul evenimentului, mai jos.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *