AOC AIO PC – Sistem all-in-one cu Remix OS

Sistemul de operare Android de la Google a fost destinat în principal telefoanelor și tabletelor, ulterior fiind integrat și pe ceasuri inteligente, cutii multimedia pentru TV sau chiar în mașini. Iar acum văd că există tot mai multe tendințe pentru a-l transforma într-un sistem de operare util și activităților mai serioase, în scopuri productive, într-un fel de desktop OS.

Vă spuneam acum ceva timp de Jide și de al lor sistem de operare Remix Mini, care au prezentat un sistem compact cu o interfață de Android mai asemănătoare celor de pe PC-uri. Am încercat și eu să instalez acel sistem de operare dar nu a funcționat la acel moment, nu era o versiune tocmai stabilă. Voi mai încerca cât de curând, pentru că ideea mi se pare extrem de interesantă.

Iată că acum a fost anunțat și primul sistem all-in-one care funcționează cu acest sistem de operare – vine de la AOC și se numește simplu – AOC AIO PC. Normal, Remix OS are taskbar, desktop pe care poți pune shortcut-uri, meniu de start, permite redimensionarea și repoziționarea ferestrelor active dar și utilizarea mai multor aplicații în același timp.

AOC AIO PC

La nivel de specificații, AOC AIO PC stă în felul următor –  ecran de 23.8 inchi  cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli, procesor quad-core Amlogic S905 ARM Cortex-A42, 2GB memorie RAM, stocare internă de 16GB sau de 64GB. Mai are două porturi HDMI, alte patru USB dar și port Ethernet de rețea.

Va fi disponibil pe piață din această vară, presupun că mai întâi în China. Sunt curios dacă va fi adus și la noi în țară, pentru că AOC are o puternică linie de distribuție și aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *