ZBOX PI221 – Un micro-PC de la ZOTAC

ZOTAC este una dintre cele mai cunoscute mărci pe piața mini-sistemelor PC, având modele interensante an de an. De altfel, am constatat că acest gen de pc-uri se bucură de o tot mai mare popularitate în rândul consumatorilor. Și au câteva atuuri importante – sunt utile pentru majoritatea aplicațiilor uzuale pentru informare și divertisment, nu ocupă un spațiu important pe birou, plus că pot fi așezate chiar pe spatele monitoarelor/televizoarele printr sistem VESA și au consum infim de energie electrică.

Iată că tocmai ce au anunțat un micro-sistem de genul Intel Compute Stick. Se numește ZBOX PI221 și funcționează pe același principiu – îl conectezi la un televizor sau un monitor cu HDMI și îl vei transforma într-un PC complet funcțional.

Ce este interesant la acest nou micro-sistem de la ZOTAC – pe lângă conexiunea Wi-Fi, acesta dispune și de un port Ethernet 10/100 pentru conectarea la o rețea prin intermediul unui cablu. Lucru util în zonele în care rețeaua wireless nu este disponibilă.

ZOTAC ZBOX PI221

Specificațiile lui ZOTAC ZBOX PI221 sunt următoarele – procesor quad-core Intel Atom x5-Z8300 tactat la 1.44GHz, 2GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32GB, expandabilă prin carduri microSD și sistem de operare Windows 10 Home preinstalat. Este capabil să redea imagini la o rezoluție 1080p.

Pe lângă portul HDMI 1.4 a, la capitolul conectică mai amintim de modulul Wi-Fi de tip AC, de cel Bluetooth 4.0 și de portul USB 3.0. De asemenea, acesta dispune și de un conector de antena Wi-Fi, normal, pentru un semnal wireless cât mai bun.

Experiența îmi spune că are o configurație utilă pentru majoritatea aplicațiilor uzuale dar și pentru vizualizarea unor filme la rezoluție full HD. Și consider că s-ar dovedi de folos atât într-un mediu casnic cât și într-o mică c

Sunt curios dacă va fi comercializat și la noi în țară. Și la ce preț, normal.

ZOTAC ZBOX PI221 ZOTAC ZBOX PI221

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *