Hyperlapse – Spectacol deasupra blocurilor din cartier

Gata! S-a cam terminat vacanța! Și nu mă refer la cea școlară, ci la perioada în care am avut la dispoziție noul Samsung Galaxy S7 Edge. Vineri am primit apelul criminal – o voce suavă de la agenția de PR mă ruga frumos să-l returnez. Ca o săgeată otrăvită care m-a lovit drept în inimă a fost apelul domnișoarei…

Glumesc, normal. Nu-l returnez deloc cu părere de rău, mă gândesc că trebuie să ajungă și la alți bloggeri sau jurnaliști. Ba chiar sunt bucuros că am avut la dispoziție o perioadă destul de însemnată (poate) cel mai bun telefon al anului.

După aproximativ două luni de utilizare intensivă m-a convins – este unul dintre cele mai bune smartphone-uri cu Android la ora actuală din punct de vedere al performanțelor, are o autonomie ok, arată al naibii de bine și face poze și filmări de cea mai bună calitate. Nu prea ai ce-i reproșa, se comportă impecabil.

Este un smartphone complet, cu o mulțime de atuuri și prea puțini rivali. Este unul dintre smartphone-urile pe care le-aș cumpăra fără să regret, din păcate ar trebui să-mi și permit, ceea ce nu este cazul, fiind prea scump pentru bugetul meu.

Dar, m-am bucurat la maxim de aproape toate atuurile sale și am făcut o mulțime de poze și filmări cu ajutorul luiprin Grădina Botanică din București, pe dealul de lângă satul bunicilor mei sau cu floricele la începutul primăverii. Nu uit nici de comparativul foto cu principalul său rival.

O singură funcție care mă interesa nu încercasem la nivel foto – cea Hyperlapse, care poate ajuta la înregistrarea automată a unui videoclip gen time lapse. Normal, pentru un rezultat cât mai reușit, telefonul trebuie prins pe un suport fix, cum ar fi un trepied sau o ventuză de parbrizul mașinii etc.

Hyperlapse cu SGS7e

Cum nu prea am avut activitate în afara locuinței în acest weekend, mi-am zis să-l pun la treabă și în acest mod numit hyperlapse. Așa că l-am instalat frumușel pentru câteva ore bune pe balcon, pentru a capta spectacolul superb care s-a desfășurat toată ziua deasupra blocurilor din cartierul nostru. A fost o vreme perfectă pentru acest gen de videoclip, cu o mulțime de nori care s-au plimbat în neștire.

Un minut de înregistrare înseamnă aproximativ o oră de stat pe trepied. Deci, vă cam dați seama că acest gen de videoclipuri necesită ceva răbdare. Și o baterie externă, pentru alimentarea telefonului la nevoie, dacă le executați în sânul naturii. După ce am încercat diverse unghiuri, am descărcat videoclipurile și le-am “lipit” în Windows Live Movie Maker.

Ce a ieșit cu ajutorul funcției hyperlapse de la Samsung, puteți vedea în continuare.

Ei, parcă altfel arată un prăfuit cartier bucureștean într-un astfel de videoclip. Nu? Așa amatoristic cum a ieșit. Vă dați seama cam ce puteți face cu o astfel de funcție când vă aflați în locuri cu peisaje superbe? Și totul cu un efort minimal.

Cu siguranță voi mai încerca astfel să fac astfe de videoclipuri în vacanța de vară, pe unde mă vor duce pașii – poate prin Alpi, poate prin Carpați, poate prin alte locuri frumoase. Vedem ce voi reuși.

Chiar sunt curios cum face SGS7 Edge cu lentilele externe care au fost puse în comercializare de curând. Din păcate, nu cred că voi mai avea ocazia. Așa că, din punctul meu de vedere, aștept Samsung Galaxy S8 Edge.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *