Noi tablete Zenpad de la ASUS (Computex 2016)

Se apropie cu pași repezi evenimentul IT Computex 2016 din Taipei, ocazie prin care principalii producători taiwanezi vor anunța noi echipamente interesante. Primii care dau startul anunțurilor sunt cei de la ASUS care vor prezenta acolo noi tablete din gama Zenpad.

Acestea au ecrane de 8 inchi și de 10 inchi și sunt motorizate de un procesor cu patru nuclee MediaTek MT8163. De remarcat că modelele de anul trecut aveau procesoare Intel, Zenpad 8.0 S fiind chiar o tabletă pe care am apreciat-o cum se cuvine la acel moment.

Ambele tablete Zenpad au ecrane cu rezoluție 1280×800 pixeli, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, camere de 5MPix pe spate și altele de 2MPix dispuse frontal. Nu le lipsește un slot microSD pentru extinderea capacității de stocare. Alimentarea se face printr-un port microUSB, nu cu unul USB Tip-C.

ASUS Zenpad 10

Modelul Zenpad de 10 inchi are o grosime de  7.6mm și cântărește 490 de grame. De asemenea, are un acumulator de 18Wh, 2GB memorie RAM și capacități interne de stocare de 16GB sau de 32GB. Asus ZenPad 8 (Z830M) are o grosime de 7.6mm, cântărește 350 de grame și are un acumulator de 15.2Wh. Sunt modele cu 1GB sau cu 2GB memorie RAM și cu 8GB sau 16GB capaciatate de stocare internă.

Surse de pe internet dau ca sigur prețul de 200 de Euro pentru modelul Zenpad de 10 inchi și de 160 de Euro pentru cel de 8 inchi. Ambele au sistem de operare Android 6.0. Pentru modelul de 10 inchi există și o tastatură, utilă pentru redactarea e-mail-urilor lungi.

Personal mă aștept și la un model Zenpad mai puternic, poate cu o rezoluție mai bună, poate cu un procesor Snapdragon mai performant.

Ce ziceți? Vă mai interesează tabletele?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *