Vonino Pluri M7 – Tabletă ieftină cu modul 3G
Deși tabletele nu mai sunt pe val, ca acum câțiva ani, încă își pot dovedi utilitatea în multe situații, în general la comunicare, navigare pe internet, informare, consultarea căsuțelor de poștă electronice, orientare, lectură, socializare și chiar pentru divertisment personal la vizionarea unor materiale video sau în titluri portabile de gaming.
Cu siguranță că sunt adevărate arme anti-plictiseală la drumurile lungi cu mașina sau cu avionul, precum și seara înainte de culcare, timpul trecând parcă mai ușor când îl ocupi cu ceva plăcut în scopuri recreative.
Nu am utilizat niciodată până acum echipamente ale mărcii Vonino, așa că am răspuns pozitiv când mi-au propus să-mi dau cu părerea asupra tabletei Vonino Pluri M7 3G.
Recunosc că nu aveam așteptări foarte mari din partea ei, ținând cont mai ales de prețul de numai 300 de Lei la care poate fi achiziționată, dar nici nu pot spune că m-a dezamăgit. Mai mult, am rămas plăcut surprins că la un preț atât de mic are și modul 3G, util la accesarea internetului de oriunde.
Specificațiile tabletei cu Android Vonino Pluri M7 sunt următoarele
- Ecran – IPS de 7 inchi cu o rezoluție de 1024×600 pixeli
- Procesor – quad-core Mediatek MT8321 tactat la 1.3GHz
- Memorie RAM – 1GB
- Capacitate de stocare internă – 8GB, expandabilă prin carduri microSD
- Rețea – 3G, Wi-Fi N, Bluetooth 4.0
- Acumulator – 2800mAh
- Cameră pe spate – 2Mpix
- Cameră frontală – 0.3 Mpix
- Dimensiuni – 111 x 9.5 x 190 mm
- Greutate – 270 de grame
- Indice SAR – 0.24W/Kg.
Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul oficial.
În ciuda prețului foarte mic de comercializare, am remarcat cu surprindere că tableta-telefon Vonino Pluri M7 dispune de o construcție destul de calitativă, deși plasticul reprezintă materialul predominant în componența carcasei. Partea din spate a fost acoperită cu un plastic ușor cauciucat, într-o culoare vișinie și cu un model în mici puncte. Plasticul de pe spate asigură o prindere eficientă dar este destul de prietenos și cu urmele de grăsime.
Partea frontală este dominată de ecranul de 7 inchi, încadrat din toate părțile de rame în culoarea neagră. Chiar dacă nu are un look premium, am rămas plăcut impresionat de calitatea constructivă și din punct de vedere al finisajelor, chiar fără reproș aș remarca.
Tableta este destul de subțire și de ușoară, așa că poate fi manevrată fără prea mare efort, chiar și de către micii pasionați de internet, youtube sau jocuri nostime descărcate din Google Play.
Accesul la sloturile pentru carduri microSD dar și pentru SIM-ul 3G se realizează prin detașarea unui capac aflat în partea superioară a spatelui tabletei, lucru care se face extrem de ușor.
Pe muchia superioară sunt prezenți conectorul microUSB dar și cel de 3.5mm pentru căști.
Pe muchia din dreapta sunt prezente butoanele de ajustare ale volumului, cel de Power și un microfon. Un alt microfon se găsește pe muchia inferioară, vă cam dați seama de ce. Normal, pentru că este o tabletă care poate fi utilizată și pentru convorbiri telefonice. Fizic vorbind, este cel mai mare smartphone utilizat de mine până acum (doar pentru test).
Difuzorul sistemului audio este poziționat pe spatele tabletei. Sistemul audio încorporat nu este capabil să redea un sunet echilibrat, fiind mai degrabă de folos numai pentru vizualizarea videoclipurilor de pe youtube. Pentru un sunet mai bun recomand utilizare unor căști. De menționat că volumul redat prin intermediul unor căști nu este foarte puternic.
Ecranul lui Vonino Pluri M7 este destul de mare pentru a vizualiza confortabil un film sau un material video, o pagină de socializare, un joc de Android sau poze. Dar rezoluția nu este tocmai ceea ce trebuie pentru vizualizarea în condiții optime a paginilor de internet în versiunea full. Se poate dovedi util numai pentru versiunile mobile ale site-urilor. Pentru că este un ecran IPS, mă așteptam la afișarea unei palete coloristice mai vibrante și a unor unghiuri de vizualizare mai bune. Dar, vina poate fi a foliei de plastic care îl protejează la zgârieturi sau la eventualele șocuri. Culorile afișate par șterse iar unghiurile de vizualizare nu sunt extraordinare. De asemenea, nu este destul de luminos pentru a putea fi lizibil în afara camerei iar plasticul protector pare a se zgâria destul de ușor.
Comportamentul funcțiilor tactile nu m-a dezamăgit, acestea răspund destul de precis și de exact. Din acest punct de vedere nu am ce comenta.
După cum poate ați observat, la nivel de specificații nu este un specimen tocmai convingător, în sensul că nu se poate compara nici în performanțe, nici la calitatea rezultatelor foto-video, cu tablete mai scumpe, de la mărci internaționale.
La nivel de performanțe Vonino luri M7 se poate dovedi utilă la navigare pe internet, socializare, informare, ba chiar și la vizulizarea filmelor în format High Definition cu o rezoluție de 1280×720 pixeli. Cei 1GB ai memoriei RAM sunt de ajuns pentru un utilizator normal, care nu folosește aplicații consumatoare de resurse hardware. Ce-i drept, interfața nu este atât de fluidă, mai sacadează și s-a întâmplat pe parcursul utilizării ca unele programe să se mai blocheze.
După cum se observă, rezultatele testelor de benchmark nu sunt extraordinare, ba din contră. Mai jos, avem comparative grafice cu rezultatele altor tablete și telefoane cu Android testate de noi.
La capitolul autonomie stă destul de bine, mai ales dacă ținem cont că are un acumulator intern de numai 2800mAh. La vizionarea unor materiale video, în condiții de avion (fara wi-fi activ, cu sunet redat prin căști, luminozitate ecran 50%), bateria a ținul 6 ore.
Mai degrabă am fost nemulțumit de comportamentul modulului Wi-Fi, care nu se mai reconectează automat după ce scoți tableta din stand-by. De asemenea, afișarea rețelelor Wi-Fi durează un pic prea mult, cel puțin față de cum sunt obișnuit să se întâmple la un telefon sau la o tabletă mai scumpă. Pare a fi mai degrabă o problemă software, sper să nu fie una la nivel hardware.
Iar cele două camere sunt de jucărie, nicidecum pentru captarea unor imagini de calitate. Mai degrabă pot fi de folos pentru amuzamentul celor mici. Cât despre streaming video sau videochat, le-aș folosi numai dacă nu se poate face cu altceva.
Avantajul principal al acestei tablete Vonino Pluri M7 este cu siguranță modulul 3G încorporat, util atât pentru convorbiri telefonice, cât mai ales pentru accesarea internetului de oriunde v-ați afla. Mai rar găsești o astfel de facilitate la o tabletă atât de ieftină.
Interfața de utilizare este una obișnuită de Android și fără aplicații bloatware preinstalate. Orice ați avea nevoie găsiți în magazinul de aplicații Google Play. Nu mi-a atras atenția nicio aplicație, tableta vine cu minimum necesar din acest punct de vedere.
Concluzii despre Vonino Pluri M7
Pro
- Prețul extrem de prietenos
- Construcție destul de ok
- Are modul 3G pentru accesarea internetului de oriunde
- Utilă la activități uzuale
- Este o tabletă ușoară
- Permite extinderea capacității de stocare interne prin carduri microSD și are cablu OTG pentru conectarea memoriilor USB
- Permite vizualizarea filmelor la rezoluție 720p
Contra
- Performanțe de nivel entry-level (doar 1GB memorie RAM, procesor nu tocmai puternic)
- Ecran cu o rezoluție de doar 1024×600 pixeli
- Camere de slabă calitate
- Sistem audio mediocru
- Interfața sacadează, aplicațiile se mai blochează
Vonino Pluri M7 impresionează în primul rând datorită prețului foarte mic, de numai 300 de lei, pentru care primiți și un modul 3G, pentru accesarea resurselor din internet de oriunde aveți acoperire telecom. Așa că se poate dovedi utilă unor categorii largi de utilizatori, pentru sarcini uzuale.
Pe muchia din dreapta sunt prezente butoanele de ajustare ale volumului, cel de Power și un microfon. Un alt microfon se găsește pe muchia inferioară, vă cam dați seama de ce. Normal, pentru că este o tabletă care poate fi utilizată și pentru convorbiri telefonice. Fizic vorbind, este cel mai mare smartphone utilizat de mine până acum (doar pentru test).
VEZI CA TE INSELI ACEL ORIFICIU ESTE PT RESET UITATE IN MANUAL!!
cat despre tableta este super tare la bani astia practic este un telefon mobil andrioid in dimeniuni mai mari!
nu pot sa ma conectez la wi fi ,care stiti va rog sa imi raspundeti