ASUS Zenbook 3 – Mai ușor, mai subțire (Computex 2016)

ASUS a făcut din nou show la Computex 2016, lansând o mulțime de echipamente interesante, pe lângă mult așteptata serie de smartphone-uri Zenfone 3. Cum este și noul ultraportabil ASUS Zenbook 3, care acum are o grosime de numai 11.9mm și o greutate de 900 de grame, fiind în acest fel extrem de simplu de purtat și de manevrat.

Într-o carcasă construită dintr-un aliaj special de aluminiu, pot fi configurații cu procesor Intel Core i7, până la 16GB memorie RAM și stocare pe SSD-uri PCIe de până la 1TB. Ecranul este protejat cu Gorilla Glass 4 și, după cum se observă, ramele acestuia sunt destul de subțiri.

ASUS ZenBook 3 are port Thunderbolt 3/USB-C iar acumulatorul din dotare promite o autonomie de până la 9 ore. ZenBook 3 are preț de pornire de 1000 de dolari (Core i5, 4GB memorie RAM și stocare de 256GB). La 1500 de dolari este dotat cu SSD de 512GB iar pentru 2000 de dolari are procesor Core i7, stocare de 1TB și 16GB memorie RAM. Cred că o configurație cu Intel Core i5 și 8GB memorie RAM mi-ar fi de ajuns, nu mi-ar trebui mai mult pentru a-mi desfășura activitățile uzuale de oriunde m-aș afla.

Sunt curios dacă își vor face apariția curând și pe la noi prin țară. Experiența îmi spune că o să le vedem mai prin toamnă, cel mai devreme.

ASUS Zenbook 3 ASUS Zenbook 3

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “ASUS Zenbook 3 – Mai ușor, mai subțire (Computex 2016)

 • May 30, 2016 at 5:52 pm
  Permalink

  Sunt fan Asus. Pe partea de gaming si notebooks gama Asus merita incercata, prin calitatea produselor dar si design. Sunt curios daca in viitoruil apropiat, ultraportabilele vor inlocui tabletele.

  Reply
  • May 30, 2016 at 7:24 pm
   Permalink

   eu as spune ca tabletele nu au inlocuit niciodata ultraportabilele…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *