Soluție de stocare duală de la SanDisk (Computex 2016)

Compania SanDisk este prezentă la Computex 2016 în Taipei și anunță de acolo lansarea soluției de stocare duale Dual Drive. După cum știți poate, SanDisk a fost cumpărată de curând de către cei de la Western Digital.

Aceasta este de fapt un stick de memorie USB cu doi conectori – unul USB Tip A și încă unul USB 3.1 Tip-C, pentru a fi de folos utilizatorilor care au nevoie să transfere date între echipamente dotate cu așa ceva.

San Disk Dual Drive are capacități de stocare de la 16GB și până la 128GB și promite viteze de citire de până la 150Mbps, ceea ce nu este rău deloc. Am mai văzut soluții de acest gen, dar vitezele de transfer reale nu erau deloc pe măsura capacităților standardului USB 3.1. Nici acesta nu poate atinge acele viteze dar un 150Mbps la citire este cât de cât ok pentru transferul unor fișiere de pe tablete sau de pe telefoane. Cu siguranță vor fi anunțate modele asemănătoare și de la alți producători importanți.

Modelul SanDisk Dual Drive de 16GB are un preț de aproximativ 20 de dolari iar cel cu o capacitate de 128GB este cotat la 70 de dolari. Vor fi disponibile cât de curând la nivel internațional.

SanDisk Dual Drive SanDisk Dual Drive

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *