Cum filmează Samsung Gear 360

Anul ăsta realitatea virtuală și videoclipurile la 360 de grade sunt pe val, cu siguranță. Producătorii de electronice, IT și telecom pun tot mai mult accentul pe aceste tehnologii, așa că au apărut o mulțime de camere capabile să filmeze la 360 de grade dar și soluții de vizualizare, cum ar fi căștile VR sau chiar direct pe ecranul computerului pe youtube, precum și computere tot mai performante.

Una dintre camerele capabile să filmeze la 360 de grade este și modelul Samsung Gear 360. Aceasta are două lentile luminoase cu o deschidere a diafragmei f/2.0 și unghi de cuprindere de 180 de grade, orizontal și vertical. Se poate conecta la un smartphone Samsung prin Bluetooth pentru transferul filmărilor dar și pentru control de la distanță, un lucru util de altfel. Poate filma la rezoluție maximă 3840×1920 pixeli și poate face poze la rezoluție de 25.9 Mpix. De asemenea, camera este rezistentă la stropirile cu apă sau cu alte lichide.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial Samsung.

Pentru că are și prindere universală pentru trepied, poate fi montată practic pe aproape orice. Tocmai de aceea, Samsung prezintă câteva situații în care poate fi utilizată la filmare această cameră – prinsă fiind de un selfie stick, pe o dronă, pe o cască, pe ghidonul bicicletei, de parbrizul unei mașini, pe o chitară etc.

Mai important este cum ies filmările cu Samsung Gear 360 în toate aceste situații.

Sincer să fiu, după ce le-am văzut, aș cam vrea și eu o astfel de cameră în vacanță. Rezultatele sunt chiar foarte bune. Rămâne de văzut cum se prelucrează, dacă există aplicații de pc, ce pc ai nevoie pentru asta etc.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *