MiniTool Power Data Recovery Review – Salvarea datelor pierdute

MiniTool Power Data Recovery este un utilitar capabil sa recupereze datele pierdute din diferite cauze si sa o faca intr-un mod simplu, care sa nu dea batai de cap nici unui utilzator, fie acel utilizator si mai putin experimentat.

Trebuie zis din capul locului ca vorbim despre un software care nu e gratuit, dar are o varianta gratuita, care iti permite sa recuperezi pana la 1GB de date. Daca nu crezi ca fisierele pierdute trec de valoarea aceasta, poti descarca aceasta varianta aici. Varianta gratuita in cauza poate fi transformata intr-una completa, la un pret de 69 de dolari pentru variantele Standard si Bootable si 89 de dolari, varianta Combine, care le include pe ambele.

Personal, am avut ocazia sa testez varianta Personal, care ar trebui sa fie suficienta pentru nevoi zilnice de recuperare. Interfata principala arata asa cum se vede mai jos. Nu am glumit cand am spus ca se cam descurca oricine cu el, indiferent de experienta.

MiniTool Power Data Recovery main

Dupa cum vezi, ai optiune de recuperat date sterse, dar si una de recuperat partitii pierdute, sau alta de recuperat unele deteriorate. Foarte utile mi se par optiunile de recuperare de pe Digital Media, adica omniprezentele carduri de memorie si stickuri, ori CD/DVD. De mentionat ca in cazul din urma, asta inseamna sa recuperezi ceea ce ai pierdut de pe un disc RW pe care l-ai sters.

Indiferent ce optiune alegi, ti se afiseaza o fereastra similara celei de mai jos, in care vezi toate partitiile disponibile – e total nerecomandabil sa instalezi Power Data Recovery pe partitia de pe care vrei sa recuperezi date.

MiniTool Power Data Recovery list

Dupa ce ai ales de pe care vrei sa lucrezi, ajunge un Scan si o scurta asteptare si iti ai rezultatele, cu tot ceea ce e recuperabil. Ba mai poti si salva rezultatul, daca vei vrea in viitor sa revii si sa mai recuperezi ceva.

MiniTool Power Data Recovery result

Ajunge apoi sa alegi fisierul sau fisierele dorite si le poti avea inapoi.

Indiferent de ceea ce ai ales, treaba merge destul de repede (normal, depinde de volumul de date scanat), iar tipurile de fisiere recuperabile sunt si ele multe si dintre cele mai des intalnite – muzica, documente, emailuri, audio, video etc.

In practica, lucrurile au mers bine pe parcursul utilizarii si nu am avut probleme in a-mi recapata fisierele sterse “din neatentie”. Nu am avut o partitie pierduta pe care sa o recuperez, dar acela e un caz mai rar intalnit. E bine oricum sa ai optiunea la dispozitie.

Per total, vorbim despre o solutie de recuperare de date facuta foarte bine si la indemana cam oricarui utilizator.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *