iWalk LinkMe 3000 – baterie externă pentru smartphone

Sunt utilizator de smartphone, ca majoritatea celor dintre voi, și recunosc că sunt momente în care acumulatorul acestuia nu-mi ajunge pentru ceea ce am de făcut într-o singură zi. Pe de o parte sunt norocos, smartphone-ul meu are un acumulator care ține cam două zile la o utilizare obișnuită. Dar când filmez și fac multe poze cu el, în vacanțe sau pe la vreun eveniment, o singură încărcare pe zi nu este de ajuns. Așa că în permanență port cu mine o baterie externă, de altfel un accesoriu extrem de util pentru orice utilizator avid de smartphone.

Bateria externă iWalk LinkMe 3000 pe care o voi prezenta în continuare nu impresionează prin vreo capacitate extraordinară de încărcare, ci mai degrabă prin portabilitatea de care dă dovadă – este extrem de compactă și de ușoară (cântărește doar 70 de grame), astfel că poate fi purtată fără probleme chiar și într-un buzunar de haină.

Și nu are nevoie de fir pentru încărcarea telefonului, conectându-se direct la el (în genul soluțiilor de andocare). Astfel că poți utiliza fără reținere telefonul, chiar poți vorbi la el, în timp ce îl încarci.

iWalk LinkMe 3000

Atenție însă – este de preferat să fie utilizată cu smartphone-uri care au conectorul micro-USB de încărcare în partea inferioară, cum sunt telefoanele Samsung, Huawei, LG etc. Fiind mai voluminoasă decât telefonul, în această poziție nu te va deranja în timpul convorbirilor telefonice.

iWalk LinkMe 3000

În schimb, dacă ai un smartphone Sony sau un altul la care conectorul micro-USB este poziționat pe una dintre muchiile laterale, bateria externă iWalk va fi într-o poziție nu tocmai confortabilă.

iWalk LinkMe 3000

După cum se vede, este o baterie externă destul de compactă. Are și un capac de protecție pentru conectorul microUSB. În imaginea de mai sus este comparată cu una dintre cele mai compacte baterii externe de 10.000 mAh, pe care o utilizez frecvent.

iWalk LinkMe 3000

De asemenea, există și un led alb indicator pentru starea de încărcare.

iWalk LinkMe 3000

Pe una dintre muchii există un buton pentru activarea led-ului, care arată cât este de încărcată.

iWalk LinkMe 3000

Iar pe muchia opusă se află portul microUSB prin intermediul căruia poate fi încărcată la rândul său.

Și, ceea ce este mai important, permite încărcarea telefonului în timp ce, la rândul său, este conectată la o priză. De remarcat că este capabilă să încarce cu un curent de 5V/1A.

Capacitatea ei este de ajuns pentru o singură încărcare a bateriei de 2500/2800 mAh a unui smartphone, așa că va trebui reîncărcată seară de seară, împreună cu telefonul.

Mai multe detalii poți afla de pe site-ul oficial iWalk.

iWalk LinkMe 3000

Concluzii despre iWalk LinkMe 3000

Pro

  • Este compactă, ușor de transportat
  • Permite încărcarea smartphone-ului prin andocare
  • Permite încărcarea smartphone-ului și a ei în același timp

Contra

  • Poate fi utilizată confortabil numai cu smartphone-urile care au conectorul de încărcare în partea inferioară
  • Capacitate destul de mică de încărcare, din punctul meu de vedere.

iWalk LinkMe 3000 are un preț de aproximativ 80 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *