Vederi de prin Alpi, făcute cu un telefon

De fapt a treia serie de poze realizate cu Samsung Galaxy S7 Edge, unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale momentului la acest capitol. Desigur, consider că o cameră foto este mai potrivită pentru amintiri de cea mai bună calitate, dar nu știu cum se face că de data asta am făcut mai multe poze cu telefonul. Comoditatea în utilizare cred că m-a convins și, normal, faptul că rezultatele foto-video ale lui Samsung Galaxy S7 edge sunt de o calitate foarte bună. Cel puțin pe mine, la nivelul meu amatoristic, mă mulțumesc pe deplin.

Am contorizat – pe toată durata celor 16 zile de vacanță, am făcut nu mai puțin de 3100 de poze cu ajutorul telefonului, multe dintre ele chiar reușite (cel puțin așa consider eu).

Ce mi-a plăcut la acest Samsung Galaxy S7 Edge?

  • că focalizează repede și precis, chiar și în condiții precare de iluminare
  • că declanșează imediat
  • are o rafală incredibilă, care captează imediat o mulțime de fotografii
  • apreciez pe deplin stabilizarea optică, utilă în special la filmare
  • că filmările sunt clare
  • că are lentile luminoase, pentru rezultate cât de cât ok și în condiții slabe de iluminare
  • că ecranul este luminos, astfel că este lizibil chiar și într-o zi însorită
  • că bateria din dotare asigură o autonomie decentă, pentru o zi de utilizare, chiar și când am realizat multe poze cu ajutorul lui (am făcut și 300 într-o singură zi)
  • am apreciat cum se cuvine modul manual de fotografiere, util în special seara
  • că este subțire, astfel că poate fi manevrat extrem de ușor și că poate fi purtat fără dificultate, chiar și într-un buzunar de pantaloni scurți
  • că este rezistent la contactul cu lichidele, astfel că poate fi utilizat fără probleme și în preajma apei
  • că permite extinderea capacității de stocare prin carduri microSD, soluție extrem de utilă pentru cei care fac multe poze și filmări în vacanță.

Cam atât, mai multe v-am povestit în review-ul de acum câteva luni.

Dar ce nu-mi place la acest telefon la fotografiere și filmare?

  • Este mai dificil de ținut, tocmai pentru că este atât de subțire. Ba chiar trebuie să fii mereu atent să nu-l scapi. Tocmai de aceea i-ar fi utilă o carcasă specială care să permită prinderea de mână cu o curelușă. Nu de alta, dar șansele să îl scapi într-un lac sau într-o prăpastie sunt destul de ridicate.
  • Am simțit lipsa zoom-ului optic. Au fost situații în care nu m-am putut apropia cât aș fi vrut eu de un anumit subiect, era prea departe.
  • Atingerea ramelor curbate blochează aplicația foto-video.

trepied

Într-o dimineață l-am pus pe trepied și m-am folosit de modul Hyperlapse. Ce a ieșit puteți vedea mai jos. Aș fi vrut să fac mai multe astfel de videoclipuri dar, din păcate, nu prea am avut mult timp la dispoziție. Iar cei de la hotel nu au vrut să-mi dea, poate că nu au avut, o cameră cu vedere la masivul Dachstein. L-aș fi lăsat pe balcon câteva ore și mi-aș fi văzut de treabă. Așa, în parcarea hotelului, nu am avut curaj să-l las, chiar dacă eram în Austria.

Deci, sunteți curioși să mai vedeți câteva poze de vacanță? Menționez că nu au fost prelucrate deloc, doar redimensionate. Cu siguranță că ar fi arătat mai bine dacă le mai prelucram puțin.

Explicații mai detaliate despre mai toate locurile frumoase vizitate de noi, pe blogul de călătorii.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *