Două telefoane cu tehnologie Microsoft Continuum vor fi disponibile în curând pe piață

Tehnologia Continuum a celor de la Microsoft a făcut ceva vâlvă anul trecut. Vă aduceți aminte de ea – constă dintr-un telefon cu sistem de operare Windows Mobile 10 și o soluție de andocare care îl poate conecta la un ecran mai mare, plus o tastatură fizică normală și un mouse. Totul pentru a lucra în programele existente pe telefon la fel cum ai face-o pe un computer normal. Bineînțeles, Microsoft pune la dispoziție suita Office pentru acest lucru. Pesemne că mai sunt și alte aplicații compatibile cu această tehnologie.

Primele modele care au beneficiat de această tehnologie, inovativă aș spune eu, au fost Microsoft Lumia 950 și Microsoft Lumia 950XL. Din păcate, oricât de multe încercări am făcut să obțin unul pentru a vedea cu funcționează, și la Microsoft România, și la Vodafone România (care l-a comercializat), nu m-am bucurat de succes.

Iată că veștile sunt totuși bune – alte două telefoane cu acest sistem de operare și cu această tehnologie vor fi disponibile cât de curând pe piață. Este vorba de modelul HP Elite X3 și de cel Liquid Jade Primo de la Acer.

HP Elite X3

HP Elite X3 va fi disponibil încă de săptămâna viitoare, ba chiar va fi prezent la comercializare și în țara noastră, după cum aflăm de pe site-ul mobzine.ro. Acesta va avea un preț de aproximativ 700 de Euro. La pachet cu sistemul de andocare, plus o tastatuă, mouse și monitor, ar putea costa aproximativ 1200 de Euro.

HP Elite X3 este de fapt un phablet, cu un imens ecran AMOLED de 5.96 inchi și o rezoluție WQHD (2560×1440 pixeli). Fișa sa tehnică mai cuprinde un procesor Qualcomm Snapdragon 820 , 4GB memorie RAM, 64GB capacitate de stocare internă, un acumulator de 4150mAh. Plus cititor de amprentă și de iris, certificare IP67 și slotu microSD pentru extinderea capacității de stocare.

acer-jade-primo-premium-pack-2

Acer Liquid Jade Primo este disponibil de asemenea la precomandă pe site-ul Microsoft, cu un preț de 650 de dolari. Și acesta va fi disponibil un kit premium cu tastatură, mouse și monitor. Bănuiesc că tot pe la un 1000 de Euro.

Acer Liquid Jade Primo

Acer Jade Primo are un ecran Super Amoled de 5.5 inchi cu rezolutie 1080p, procesor Qualcomm Snapdragon 808, 3GB memorie RAM, camera de  21 MPix cu dual-LED flash, inca una de  8 MPix dispusa frontal, conector USB Type-C.

Despre acest smartphone Acer Liquid Jade Primo cu sistem de operare Windows 10 Mobile voi povesti mai multe cât de curând, pentru că am ocazia să-l utilizez în această perioadă. În seara asta mi-am setat contul și aplicațiile principale, urmând ca mâine să-l scot la o tură foto. Sper să nu fie prea cald.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *