Samsung Galaxy Note 7 – Lansat oficial

Samsung a reușit prin seria Note să impună în piața de profil smartphone-ul cu ecran mare, denumit acum și phablet (combinație a termenilor phone și tablet). Au fost primii cu un astfel de telefon, criticați și luați la mișto la început, pentru ca la scurt timp să fie copiați de majoritatea companiilor.

Avantajul unui telefon cu ecran mare este de la sine înțeles, în primul rând pentru că vezi la dimensiuni confortabile pentru ochi paginile de internet, pozele sau filmele și orice altceva este afișat pe el. Reversul medaliei îl reprezintă dezavantajele datorate formei implicit mai mari, cum ar fi cele legate de manevrabilitate și de faptul că nu încap la fel de facil într-un buzunar de pantalon. Dar lumea s-a obișnuit repede cu acest gen de telefoane, bucurându-se de popularitate chiar și printre doamne sau domnișoare.

Ba chiar se pare că aceste phablet-uri au partea lor de vină pentru scăderile drastice de vânzări ale tabletelor.

Am avut ocazia să folosesc mai toate telefoanele acestei serii, ba chiar am participat la o lansare oficială la Berlin, parcă la Galaxy Note 3 în 2013 (dacă nu chiar două, nu îmi mai aduc aminte, a fost tare demult).

stream1

Iată că a fost anunțat și noul model Samsung Galaxy Note 7. Nu în cadrul IFA Berlin, cum eram obișnuiți, ci cu o lună mai devreme, în plină vară. Și în cadrul unui eveniment desfășurat la New York. Din câte am înțeles Samsung Galaxy Note 7 va fi pe piața europeană din 2 septembrie, precomenzile fiind posibile chiar din 16 august în România. Evenimentul oficial de prezentare în România se va desfășura în data de 9 august. Noroc cu informațiile de pe internet pentru că stream-ul video Samsung a fost sub orice critică.

Care sunt specificațiile noului telefon Samsung Galaxy Note 7.

 • Ecran curbat Super AMOLED cu o diagonală de 5.7 inchi și rezoluție 2560×1440 pixeli (518ppi)
 • Procesor cu opt nuclee Exynos 8890 (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad)
 • 4GB Memorie RAM
 • Capacitate de stocare internă de 64GB
 • slot microSD cu suport de până la 256GB
 • Cameră frontală de 5MPix cu lentile cu o deschidere a diafragmei f/1.7
 • Cameră principală de 12MPix cu stabilizare optică și lentile cu diafragmă f/1.7
 • Acumulator de 3500mAh
 • Autentificare prin scanarea irisului
 • Conector USB Tip-C
 • Conectivitate – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, NFC, Locație (GPS, Glonass, Beidou)
 • Sistem de operare Android 6.0 Marshmallow
 • Certificare IP68, telefonul fiind rezistent la apă și la praf (poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 1.5 metri timp de 30 de minute)
 • Greutate – 169 de grame
 • Dimensiuni – 153.5 x 73.9 x 7.9mm

Avem și o prezentare video oficială.

Cu siguranță că este un terminal performant, cu ajutorul căruia poți accesa orice aplicație de Android. De asemenea, mă aștept la un comportament superior la nivel foto-video, cu rezultate de calitate, la nivelul lui Samsung Galaxy S7 Edge. De altfel un smartphone cu care seamănă aproape la perfecție.

Normal, nu-i lipsește un stylus S-Pen. Funcțiile asociat includ traducerea cuvintelor printr-o simplă apăsare a lor cu stylus-ul sau utilizarea acestuia sub apă, unde funcțiile tactile nu pot detecta pielea de pe degete. Cu acela S-Pen poți scrie în timp ce ecranul este închis (dar cu funcția always-on activă).

Prețul din State este pe undeva pe la 880 de dolari, la liber. Va dați seama că la noi va ajunge pe 900 de Euro.

Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *