Plantronics Gaming RIG 500 – Căști confortabile și care se aud bine

Căștile sunt accesorii importante atât pe lângă un PC sau, de ce nu, dacă sunt folosite cu un smartphone, o tabletă sau cine știe ce alt player audio.

Am avut ocazia să folosesc de curând modelul Plantronics Gaming RIG 500, dedicate în special celor pasionați de jocuri electronice. În timp ce al meu puștiulică le-a folosit mai mult în timpul partidelor de gaming, eu m-am bucurat de calitățile lor în timpul unor sesiuni de audiții muzicale, momente în care am sesizat că se aud destul de bine și că sunt extrem de confortabile la purtare.

Plantronics Gaming RIG 500

Specificațiile tehnice ale căștilor Plantronics Gaming RIG 500 sunt următoarele

  • Tip – Peste urechi
  • Difuzoare – dinamice de 40mm
  • Conectare – jack 3.5mm
  • Frecvență – 20Hz-20kHz
  • Impedanță – 32 ohmi
  • Input maxim – 40mW
  • Microfon – Da
  • Greutate – 200 de grame

Plantronics Gaming RIG 500

Mi-au plăcut în primul rând că acoperă în întregime urechile, nu sunt deloc fanul celor intra-auriculare, pe care trebuie să le bagi în ureche. Bureții moi acoperă urechile și te izolează destul de eficient de zgomotele ambientale. Căștile sunt foarte ușoare și stau confortabil pe cap, fără să strângă tare, astfel că le poți utiliza destul timp fără să te deranjeze.

Plantronics Gaming RIG 500

De remarcat și construcția modulară, care permite poziționarea cupelor mai strâns sau mai larg, în funcție de preferințe, bănuiesc că și schimbarea lor cu altele. De asemenea, am observat că și bureții acestora se dau jos destul de ușor, pentru a fi schimbați facil când sunt prea vechi și deteriorați.

Dar… Mă așteptam ca la pachet să existe bureți de schimb sau o bandă de ajustare suplimentară, dacă tot pot fi înlocuite în cazul vreunei deteriorări. Că nu cred să existe în comerț astfel de componente.

De asemenea o husă specială de transport ar fi fost cu siguranță utilă. De exemplu, după fiecare drum cu ele în rucsacul personal am găsit cupele desprinse de ramă, astfel că se pot strica dacă nu sunt transportate într-o husă specială.

Plantronics Gaming RIG 500

Știu că sunt dedicate în primul rând gamerilor dar eu am preferat să ascult muzică la ele – conectate fiind atât la laptop, la telefonul mobil și chiar la o tabletă. Și mi-a plăcut cum se aud, de ce să nu o recunosc. Căștile Plantronics RIG 500 sunt capabile să redea un sound amplu, cu înalte dar și cu sunete joase, astfel că poți asculta aproape orice gen muzical cu ajutorul lor. Mă rog, calitatea audiției depinde foarte mult de cea a player-ului de la care căștile primesc semnal.

Nu uit nici de faptul că au microfon, astfel că pot fi utilizate și la comunicare online. Este un accesoriu extrem de utilizat în mediile online de gaming, pentru comunicarea între coechipierii diverselor echipe de gaming.

De menționat că nu există două jack-uri de conectare la PC, unul pentru căști și un altul pentru microfon. Ci doar unul singur, trebuie să fiți atenți la acest aspect, în caz că nu s-a potrivi cu sistemul vostru PC.

plantronics_rig_500_7

Căștile Plantronics Gaming RIG 500 au un preț de aproximativ 280 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *