SSD extern, de la Adata

Hard disk-urile externe sunt accesorii extrem de utilizate în continuare, atât pentru transferul datelor, pentru backup dar și pentru depozitarea colecțiilor multimedia.

Da, au o capacitate de stocare generoasă dar au și două dezavantaje majore:

  • primul ar fi cel legat de faptul că se deteriorează destul de repede, mai ales dacă sunt scăpate pe jos în timp ce funcționează (am stricat două unități așa, fără să mai pot recupera datele de pe ele).
  • al doilea ar fi legat de vitezele de transfer, operațiuni la care unitățile SSD sunt cu mult mai performante.

Așa că, nu este de mirare că vor începe să apară pe piață tot mai multe unități SSD externe cu USB 3.0 sau, în viitorul apropiat, cu USB Tip-C.

Adata SC660

Cum este și acest model SC660 de la Adata, cu o grosime de numai 9.6mm și cu o carcasă cu o suprafață galvanizată, rezistentă la șocuri și la zgârieturi.

Producătorul spune că SSD-ul extern Adata SC660 este capabil de viteze de transfer de până la 440MB/s la citire și la scriere. De exemplu, ar trebui ca un film FullHD de aproximativ 5GB să poată fi transferat în doar 26 secunde.

Este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac OS și Android.  De asemenea, Adata SC660 este disponibil în versiuni cu o capacitate de 240GB sau de 480GB.

Sunt curios la ce prețuri. Revin cu detalii.

Cred că acest gen de accesorii se vor bucura de popularitate cât de curând, așa cum se întâmplă deja cu SSD-urile montate în computere sau în laptopuri pentru creșterea performanțelor.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *