Veste bună – Au fost inventate baterii capabile să ofere de două ori mai multă energie

Smartphone-urile, oricât de performante și oricât de utile s-ar dovedi, au o singură și mare hibă la ora actuală – anume autonomia de utilizare. Dacă sunt folosite intens, multe dintre ele nu vor fi capabile să funcționeze mai mult de jumătate de zi. De altfel, acesta este cam singurul capitol la care nu s-a îmbunătățit nimic de ani buni de zile în această industrie tot mai dinamică a smartphone-urilor. Doar se știe că unul dintre cele mai utile accesorii pe lângă un smartphone este bateria externă.

Iată totuși că vești bune vin de peste mări și țări – compania SolidEnergy anunță că a creat în colaborare cu MIT acumulatorii pe bază de litiu-metal, capabili să ofere de două ori mai multă putere energetică față de cei actuali cu litiu-ion.

Inventatorul susține că pot fi făcute baterii de două ori mai mici în dimensiuni și capabile să ofere același cuantum de energie. Sau la aceleași dimensiuni dar cu o capacitate dublă.

MIT-Solid-Energy-Systems

Acest gen de acumulator înlocuiește uzualul anod din grafit cu o foiță extrem de subțire de litiu-metal și cu o densitate mai mare de ioni, fiind capabilă în acest fel să genereze mai multă energie. Pentru a conduce curentul electric între cei doi electrozi (anod și catod) este folosit un electrolit hibrid – lichid și solid. Anodul este acoperit cu electrolitul solid care nu necesită încălzire pentru a funcționa corespunzător. Iar partea lichidă a electrolitului nu este inflamabilă și a fost modificată chimic pentru a o împiedica să reacționeze negativ cu litiul metalic.

Mai mult, aceste baterii litiu-metal pot fi realizate folosind echipamentele existente de producție pentru cele litiu-ion, astfel că teoretic nu vor crește foarte mult costurile de fabricare .

SolidEnergy vrea să aducă acest gen de baterie pe smartphone-uri din 2017 și pe mașinile electrice din 2018. Totuși, primele echipamente pe care vor fi utilizate, chiar din luna noiembrie a acestui an, vor fi dronele.

Avem nevoie de o autonomie superioară pentru smartphone-urile noastre, așa că, aceasta este chiar o veste bună!

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *