Acer R231 – Un monitor decent, IPS și cu o diagonală de 23 de inchi

Sunt utilizatori de PC care preferă în continuare monitoarele cu o diagonală de 22-24 inchi, cele de 27-32 inchi fiind prea mari pentru confortul lor vizual. Și le dau dreptate, să privești permanent la un un ecran cu diagonală mare de la o distanță de 50-70cm nu este tocmai odihnitor pentru ochi, ba din contră.

Acer Liquid Jade Primo Continuum

Iar monitorul Acer R231, pe care l-am utilizat la început cu smartphone-ul cu Windows Mobil 10 și tehnologie Continuum Acer Liquid Jade Primo, poate fi o soluție atât pentru un sistem desktop, cât și pentru exinderea imaginii unui laptop.

Monitor Acer R231

Pe scurt, fișa tehnică a monitorului Acer R231 este următoarea:

  • Matrice IPS
  • Diagonală de 23 inchi (58.4 cm)
  • Format 16:9
  • Rezoluție full HD 1920×1080 pixeli
  • Înclinare de la -5° la 15°
  • Luminozitate 250 cd/m²
  • Contrast 100000000:1
  • Timp de răspuns de 4ms
  • Conectică – 1xHDMI, 1xDVI, 1xVGA
  • Are sistem audio încorporat

Mai multe detalii pot fi aflate din pagina oficială Acer.

Monitor Acer R231

Este un monitor care impresionează în primul rând prin silueta extrem de subțire, de numai 6.6mm, dar și prin ramele extrem de subțiri din jurul ecranului. Dar, fiind atât de subțire și, implicit, atât de ușor, nu are o poziție stabilă pe birou, mișcându-se la orice vibrație a acestuia.

De asemenea, poziția ecranului nu poate fi ajustată pe înălțime, doar poate fi înclinat ușor spre spate sau în față. Atât. Din acest punct de vedere, pot spune că este un monitor care se pretează în primul rând mediilor casnice, mai puțin celor profesionale.

Monitor Acer R231

La capitolul conectică are tot ceea ce are nevoie un utilizator obișnuit – port HDMI, un altul VGA, un altul HDMI, ba chiar și un input de 3.5mm pentru audio. Nu, nu are Display Port, nici vreun hub USB.

Monitorul are și un sistem audio încoporat, dar nu este unul care să exceleze la capitolul calitate. Nu văd de ce l-ai folosi, nici la vizionarea unor filme, nici în timpul partidelor de gaming, cât despre audiții muzicale nici nu poate fi vorba. Poate fi util pentru videoconferințe sau pentru urmărirea unor videoclipuri nostime pe youtube.

acer_r231_meniu

Meniul de setări poate fi accesat prin intermediul unor butoane plasate sub rama inferioară a ecranului. Este destul de intuitiv și nu foarte stufos în setări.

Monitor Acer R231

Calitatea imaginii este una satisfăcătoare la acest monitor Acer R231. Este capabil să afișeze o paletă coloristică frumoasă, cu un contrast destul de ok și are unghiuri foarte bune de vizualizare. Iar finisarea mată atenuează eficient sursele puternice de lumină.

L-am utilizat la fel de bine la navigarea pe internet sau când am lucrat în documente office, cât și la vizionarea unor filme sau la partide de gaming.

Monitor Acer R231

Și am impresia că Acer R231  este un monitor destul de ieftin, cu un preț de maxim 150 de Euro. Cel puțin atât costă pe afară. Momentan nu l-am văzut în oferta magazinelor de la noi.

Acer R231 este un monitor decent din toate punctele de vedere – are o diagonală decentă, afișează imagini la o calitate rezonabilă, stă bine la capitolul conectică și vine cu un preț atrăgător pentru majoritatea cumpărătorilor.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *