Canon EOS 5D Mark IV – Nouă cameră pentru fotografii profesioniști

Fotografii profesioniști au la dispoziție de acum încolo încă o cameră foto de excepție – Canon EOS 5D Mark IV.  Aceasta dispune de un senzor CMOS de 30.4 Megapixeli cu o latitudine de expunere mare, are capacitate de fotografiere în rafală cu 7 cadre pe secundă (cps), capacitate de înregistrare video la rezoluție 4K, precum şi module Wi-Fi şi GPS încorporate.
EOS 5D Mark IV este şi primul aparat EOS care dispune de formatul de fişier Dual Pixel RAW, care permite fotografilor să proceseze imaginile în post-producţie modificând sau corectând punctul pentru claritate, să modifice
bokeh-ul pentru fundal sau să reducă efectul de imagini fantomă.

Canon 5D Mark IV

Alte caracteristici ale camerei Canon EOS 5D Mark IV

  • Interval ISO de la 100 până la 32000, care poate fi extins de la 50 până la 102400, astfel că imaginile pot fi înregistrate în orice condiții de iluminare
  • sistem AF cu 61 de puncte cu densitate mare, dintre care 41 de puncte AF în cruce acoperă. Acestea acoperă o zonă extinsă din senzor şi oferă posibilitatea de a focaliza chiar şi la lumina lunii la EV -3 în modul de fotografiere prin vizor sau EV -4 în modul de fotografiere Vizualizare Live.
  • Ecranul LCD tactil de 3.2 inchi care poate fi folosit în toate meniurile, plus un buton nou AF ‘Selectare zonă’ pentru alegerea rapidă a zonei de clar.
  • Are un senzor de măsurare avansat 150K RGB+IR cu un procesor DIGIC 6, totul pentru expuneri exacte şi detectare şi urmărire mai precisă a subiectului.
  • Procesorul DIGIC 6+ permit fotografierea în rafală la 7 cps la rezoluţie completă, cu urmărire AF / AE completă. Pot fi înregistrate 21 de imagini RAW sau imagini JPEG nelimitate într-o singură rafală.
  • Pentru momentele în care trebuie fotografiat în mare liniște, aparatul este dotat cu modurile de declanşare ‘silenţios la viteză mare’, ‘silenţios la viteză mică’ şi ‘un singur cadru silenţios’, declanșarea realizându-se cu zgomot minim.
  • Filmează DCI 4K (4096 x 2160 pixeli) la 30/25/24 cps şi oferă posibilitatea de a extrage imagini JPEG de 8.8MPix din filmele 4K.
  • Are o rezistență mai bună la apă și la praf.

Body-ul are un preț de 3500 de dolari.

Alte imagini cu Canon 5D Mark IV.

Canon 5D Mark IV

Canon 5D Mark IV

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *