Hasselblad True Zoom – sau cum transformi un Moto Z într-o adevărată cameră foto

De-abia aștept să văd și eu noile smartphone-uri modulare Moto Z. Pentru că arată foarte bine, pentru că au specificații de top și, mai nou, din cauza parterneriatului cu Hasselblad.

Hasselblad Truezoom

Se vede foarte bine în poza, nu? Hasselblad True Zoom este un modul care se atașează magnetic de smartphone și integrează lentile cu zoom, buton declanșator și flash Xenon.

Hasselblad True Zoom va fi disponibil pe piață din luna septembrie. La un preț de aproximativ 300 de Euro.

Și nu, nu se folosește deloc de camera internă a lui Moto Z. Este o cameră completă, cu lentile de 25-250mm (35mm echivalent), o deschidere a diafragmei f/3.5 – 6.5 și un senzor de 1/2.3 inchi cu o rezoluție de 12 Megapixeli. Dar se alimentează din bateria telefonului. Camera filmează la rezoluție 1080p.

Da, putem spune că specificațiile nu sunt la nivelul pe care îl așteptam de la Hasselblad. Rămâne de văzut cum se comportă.

Din câte am citit pe internet, camera atașabilă nu se remarcă ca fiind una de excepție. Ba din contră, review-erii se plâng de calitatea rezultatelor, acestea fiind acceptabilă numai dacă au fost făcute în lumină naturală.

Mai multe detalii pe site-ul oficial Motorola.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *