Sony Xperia XZ și Xperia X Compact – Anunțate la IFA Berlin 2016

Sony anunță la IFA Berlin noile smartphone-uri Xperia XZ și Xperia X Compact, ambele cu conector USB Tip-C.

Sony Xperia XZ

Xperia XZ are un ecran de 5.2 inchi cu rezoluție Full HD, procesor Qualcomm Snapdragon 820 și 3GB memorie RAM. Și, spre bucuria multora, este certificat IP68, astfel că dacă îl vei scăpa accidental în apă nu se va strica.

Sony Xperia X Compact

Xperia X Compact are un ecran de 4.6 inchi cu rezoluție 720p, un procesor Snapdragon 650 cu șase nuclee, 3GB memorie RAM și o capacitate de stocare internă de 32GB.  Cântărește 135 de grame și are o grosime de 9.5mm.

Sincer să fiu, aș prefera să fi avut configurația modelului mai mare, așa cum se întâmpla la generațiile anterioare, când Xperia Compact diferea în principal doar la diagonala ecranului, implicit la nivelul dimensiunilor exterioare și al greutății.

Ambele terminale au o cameră principală cu un senzor de 1/2.3 inchi de 23MPix, lentile cu o deschidere a diafragmei f/2.0, sistem de autofocus cu detecție de fază dar numai modelul Xperia XZ filmează la rezoluție 4K. În schimb, ambele filmează 1080p/60fps, ceea ce ar trebui să fie de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor. Da, nu au sistem optic de stabilizare, din păcate.

În plus, Xperia XZ are o cameră foto frontală cu un senzor 1/3 inchi cu o rezoluție de 13Mpix și lentile cu diafragmă f/2.0. De asemenea, ambele au cititor de amprente poziționat pe muchia laterală.

Xperia XZ are un acumulator de 2900mAh iar Xperia X Compact unul cu o capacitate de 2700mAh. Există slot microSD cu suport de până la 256GB pe ambele telefoane.

Din octombrie vor fi la comercializare în Europa. Sony Xperia XZ are un preț de 700 de Euro iar Xperia X Compact este estimat la 500 de Euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *