iPhone 7 și iPhone 7 Plus – Anunțate oficial

iPhone 7

Mare eveniment mare în această seară,  toată planeta așteptând cu nerăbdare să vadă ce minune de smartphone mai lansează Apple. Și nu a lansat dour unul, ci două telefoane – iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Primul cu o singură cameră iar celălalt, Plus, cu două camere, așa cum se zvonise de altfel.

iPhone 7 are un ecran de 4.7 inchi (1334×750 pixeli) iar iPhone 7 Plus unul de 5.5 inchi (1920×1080 pixeli), ambele Retina HD.

iPhone 7 are prețuri de pornire de la 649 de dolari, pentru modelul cu o capacitate de stocare internă de 32GB. Vor fi disponibile și modele cu 256GB capacitate de stocare internă. Nu mai bine puneau un slot microSD?

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus are prețuri de pornire de la 769 dolari, normal, pentru modelul de 32GB. La fel, există modele cu 128GB și cu 256GB capacitate de stocare internă.

Ambele terminale pot fi precomandate din 9 septembrie. Livrările vor începe din data de 16 septembrie. Atenție, în România vor fi disponibile din 23 septembrie!

Vodafone și Telekom au anunțat disponibilitatea noile terminale Apple din 23 septembrie. Din 16 septembrie vor începe precomenzile la ambii operatori.

Ambele fără conector de 3.5mm pentru căști, la fel, cum se zvonise. Utilizatorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor trebui să achiziționeze căști cu conector Lightning, dacă nu vor fi mulțumiți de calitatea redată de cele de la pachet. La pachet va fi disponibil un conector special pentru utilizarea vechilor căști.

Întrebare. Cum încarci telefonul și asculți muzică în același timp dacă nu ai căști bluetooth? Update. Există un adaptor care costă 45 de dolari. Nice.

Ambele smartphone-uri au sistem audio stereo, cu speakerele dispuse frontal (sub ecran și deasupra lui). De asemenea, ambele terminale sunt certificate IP67, fiind rezitente la apă și la praf. Normal, există și un senzor de amprentă în butonul Home.

Iphone 7 este motorizat de un procesor A10 Fusion pe 64 de biți, cu patru nuclee. Un procesor de 40% mai performant decât cel A9 de pe iPhone 6S și de 2 ori mai puternic decât modelul A8. La nivel de grafică este mai performant cu 50% decât cel A9 și de 3 ori decât modelul A8.

Din păcate, la nivel de autonomie noile terminale iPhone 7 nu vin cu nimic excepțional în plus. Utilizatorii vor fi nevoiți să le încarce în continuare cel puțin o dată pe zi.

camere

La capitolul foto, oficialii Apple au fost chiar modești, într-un fel. Nu au vrut să laude excesiv camerele celor două telefoane, nu au făcut comparații cu camerele DSLR. Au spus doar că noile camere sunt cele mai bune de pe un iPhone, până acum. Ceilalți producători ar trebui să ia exemplu (telefonul nu este DSLR, nici măcar mirrorless!!!).

După cum am spus deja, iPhone 7 are o singură cameră principală – are un senzor cu o rezoluție de 12Mpix, lentile cu o deschidere a diafragmei f/1.8, sistem de stabilizare optic, flash TrueTone (pentru nuanțe mai reale). Frontal este prezentă o cameră de 7Mpix.

De asemenea, noul sistem de operare permite captarea în format RAW precum și prelucrarea ulterioară a imaginilor Live.

iPhone 7 Plus este modelul cu două camere – ambele cu o rezoluție de 12Mpix, diferențierea dintre ele făcându-se la nivel de lentile – una are un unghi larg de cuprindere (wide-angle), cealaltă este tip telephoto. Ne aducem aminte de LG G5 și de ale sale camere foto cu exact aceleași funcții. Nu?

Ca și în cazul LG, cele două lentile ale lui iPhone 7 Plus vor fi folosite împreună pentru efectuarea unui zoom optic real (vrăjeală de marketing, de fapt acel 2x nu face decât trecerea de la lentila wide la cea tele și atât). Normal, va avea și un zoom digital.

De asemenea, există un nou mod Portrait de fotografiere care detașează și mai clar subiectul de restul scenei. Totul se datorează unor algoritmi speciali de prelucrare, care analizează scena pe toată adâncimea câmpului captat de cele două camere și estompează eficient subiectul de fundal.

Ambele telefoane sunt capabile să filmeze la rezoluție 4K cu 30fps sau 1080p cu 30/60 fps. Stabilizarea optică este disponibilă și la filmare.

Normal, ambele terminale iPhone 7 vor sosi cu sistem de operare iOS 10. Care va fi disponibil și pe celelalte telefoane iPhone din 13 septembrie.

Deci, ce părere aveți? Vă plac noile telefoane Apple?

iPhone 7 iPhone 7 Plus

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *