8

Mai sunt câteva zile și Astăzi, 13 octombrie 2016, se împlinesc 8 ani de ÎmiDoresc.ro. Parcă a trecut o viață de când m-am apucat să scriu pe acest blog.

8 ani în care am încercat să îmbin pe cât se poate job-ul meu cu blogging-ul. Îmi vine să râd acum că au fost momente acum câțiva ani când mă gândeam să mă apuc exclusiv de această activitate, de altfel una extrem de plăcută pentru mine. Nu am făcut-o, nu am avut curaj, poate că e mai bine că nu am avut astfel de apucături rebele. Nu voi ști niciodată cum ar fi fost…

8 ani frumoși, în care am făcut totul cu cea mai mare plăcere, chiar dacă nu am mai avut cam deloc timp liber. O fac și acum cu același entuziasm, numai că prefer să-mi aleg mai cu atenție subiectele. Nu mai particip chiar la toate evenimentele, triez drastic printre comunicatele pe care le primesc, sunt mai selectiv, nu mai cred chiar orice gogoriță de marketing…

Sunt mai bătrân cu 8 ani, le-am cam văzut aproape pe toate. Am participat la multe evenimente, locale sau internaționale, de la unele am rămas cu impresii plăcute, la altele am mers degeaba, mi-au trecut prin fața ochilor mii de comunicate, am făcut zeci de mii de poze și sute de ore de filmări, am petrecut mii de ore în fața ecranului laptopului și calculatorului…

8 ani în care am avut parte de multe bucurii dar si de câteva dezamăgiri. Cu trecerea timpului am realizat că unii chiar nu meritau simpatia mea. Mi-am dat seama că am fost naiv. Pentru că multe companii (și oameni) de PR își văd doar de propriul interes și uită tot ceea ce ai făcut pentru ele (ei) la un moment dat. E normal pe de altă parte, business-ul lor înseamnă să fii de fiecare dată alături de cei mai puternici, de cei care au succes.

Dar este frustrant să vină unii care nu te-au ajutat niciodată, ba din contră, au profitat cât au putut, și să-ți reproșeze că nu mai ești la fel de activ ca la început. Unii care își cuantifică activitatea prin numărul celor prezenți la evenimente, al celor care merg acolo și fac poze cu mâncarea sau al celor care dau copy-paste la comunicate, unii pentru care conteaza mai mult cantitatea… Frustrant…

Ca să nu mai vorbesc de țepele pe care le-am luat de la companii de PR reprezentante ale unor mari nume din arealul tehnologic de la noi… Și care au tupeul să mă invite în continuare la evenimentele lor…

M-a atenționat legat de acest aspect un bun prieten, pe care l-am cunoscut acum 8 ani, și pentru care am o simpatie profundă în continuare. Îmi spunea toate aceste lucruri și refuzam să-l cred. Dar asta este, trecem totul la experiență de viață și de blogging. Una ușor amară și pe care voi încerca pe cât posibil să nu o repet.

Pe de altă parte poate că nu am fost destul de bun pentru a avea un blog de succes, cu zeci de mii de vizualizări pe zi, așa cum se laudă unii că au… Poate pentru că nu am ascultat de anumite sfaturi, poate pentru că nu am alergat niciodată după aprecierea altora și am făcut mai degrabă ceea ce am crezut eu de cuviință, așa cum am simțit eu… Poate pentru că nu am ținut niciodată să am acel succes… Poate pentru că nu sunt o persoană sociabilă, ba din contră, de multe ori sunt chiar ursuz și leg destul de greu noi prietenii. Sunt o mulțime de întrebări și de “poate că” la care nu am încă un răspuns…

8 ani în care, așa ursuz cum sunt eu, am legat amiciții și prietenii cu oameni cu care stau de vorbă cu plăcere ori de câte ori am ocazia. Am avut și am în continuare modele demne de urmat în acest hobby al meu. Amici, prieteni, de la care am avut ce învăța și pe care îi apreciez în continuare așa cum se cuvine.

Aș fi vrut să știu să aleg subiectele și să fiu la fel de concis în descrierea lor, așa cum o face Victor, aș fi vrut să fiu o enciclopedie tehnică, așa cum este Dorian (activ din păcate mai mult pe Facebook acum), aș fi vrut să am condeiul lui Alex sau puterea de muncă a lui Dan, tenacitatea lui Ionuț, șarmul și dezinvoltura pe sticlă a lui Buhnici, veselia și stilul optimist al lui Cabral, poate chiar să spun lucrurilor pe nume, așa cum o face Vali. Nu sunt nimic din ceea ce sunt acești oameni și mulți alții, pe care nu i-am amintit. Dar am făcut totul cât am putut EU de bine,  de fiecare dată cu cea mai mare plăcere.

Sunt dezamăgit? Unii m-au dezamăgit, cu siguranță. Câțiva nu, ba din contră, m-au susținut și o fac în continuare.

Renunț? M-am gândit de câteva ori să-mi văd de viața și de meseria mea, să nu mai fiu tot timpul atent la ce se întâmplă în media și pe internet, să nu mai fiu mereu la curent cu tot ceea ce apare nou. Să iau măcar o pauză. Dar mi-am dat seama că nu pot. Nu pot renunța, nu pot lua o pauză. Nu voi da cu piciorul acestor 8 ani, chiar dacă nu mai apăs la fel de tare pe accelerație. Îmi place ce fac aici și o voi face în continuare, cu același entuziasm, mereu cu zâmbetul pe buze. Pentru că mă face să mă simt bine. ÎmiDoresc.ro a fost, este și va fi în continuare principala mea pasiune.

Voi încerca să scriu despre toate gadget-urile care mi se pare interesante, fie că sunt laptopuri, tablete, hibride 2-in-1, telefoane sau sisteme audio, camere foto, camere de mașină, baterii portabile, routere sau soluții de stocare în rețea. Normal, în măsura timpului disponibil. Voi face review-uri în continuare, la care aștept de fiecare dată opiniile dar și criticile voastre.

Dragi piariști – nu mai așteptați să vă sun sau să vă scriu eu pentru a vă întreba dacă aveți ceva nou de testat, contactați-mă voi. Dacă aveți ceva interesant de arătat, dacă considerați că merit să scriu despre acel subiect. Dacă nu, nu.

Sunt aici, îmi place ce fac! Sper ca următorul an de ÎmiDoresc.ro să fie unul la fel de frumos, cu multe subiecte care să merite atenția voastră.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

18 thoughts on “8

  • October 7, 2016 at 9:08 pm
   Permalink

   Mersi frumos Dane! Sa fie! Cat mai rezist… )))

   Reply
 • October 11, 2016 at 11:56 pm
  Permalink

  Hai cu majoratul 🙂

  Reply
  • October 12, 2016 at 7:24 am
   Permalink

   Mai este pana atunci Mese! )))

   Reply
 • October 12, 2016 at 6:42 am
  Permalink

  La multi ani Bogdan! Daca iti place, scrie. Daca nu iti place, renunta. In oricare situații PR-ul vine si pleacă, cu tot cu simpatiile si crezul sau.
  Munca ta rămâne si va fi apreciata.

  Reply
  • October 12, 2016 at 7:23 am
   Permalink

   Mersi Ionute! Asa este. Totul este sa o faci cu placere. Neseriosi exista in toate domeniile.

   Reply
 • October 12, 2016 at 8:32 am
  Permalink

  Următoarele concluzii sa vina când primesti buletinul 😉
  Succes in continuare! O reala plăcere sa te citesc !

  Reply
  • October 12, 2016 at 9:50 am
   Permalink

   multumesc frumos.

   Reply
 • October 12, 2016 at 5:52 pm
  Permalink

  Bafta si la mai mare!

  Reply
  • October 12, 2016 at 5:55 pm
   Permalink

   Mersi frumos.

   Reply
 • October 12, 2016 at 5:52 pm
  Permalink

  Bravo 🙂
  Ar fi pacat sa renunti dupa atatia ani. Sunt sigur ca, in timp, experienta va fi mult mai importanta si in acest domeniu.

  Reply
  • October 12, 2016 at 5:54 pm
   Permalink

   mersi frumos daniele. nu renunt… sper :)))

   Reply
 • October 12, 2016 at 6:02 pm
  Permalink

  Mai nea Bogdan, te stiu om serios! Ne cunoastem din clasa intai (nu spun cati ani in urma, sa nu parem prea batrani!), si de atunci incercai (si reuseai) tot ce iti puneai in minte. Daca atunci reuseai, cu siguranta poti si acum, si in urmatorii 50 de ani. In opinia mea, blogul este o reusita, nu o infrangere, si asa cum spuneai mai sus, o faci din placere. Parerea negativa a altora nu trebuie sa te influenteze in ce vrei tu sa faci. Nu mor caii cand vor cainii!! Mult succes.

  Reply
  • October 12, 2016 at 6:34 pm
   Permalink

   hai mersi Eugene! sa ne vedem cu bine!

   Reply
 • October 12, 2016 at 10:26 pm
  Permalink

  gogule… pa’ ei pa’ mama lor 😀

  Reply
  • October 13, 2016 at 12:49 pm
   Permalink

   nu… eu sunt pacifist… ))

   Reply
 • October 14, 2016 at 9:27 am
  Permalink

  Succes în continuare și spor la scris! Dacă până acum nu te-ai lăsat de scris, cel mai probabil nu te vei lăsa ușor de el.

  Reply
  • October 14, 2016 at 9:38 am
   Permalink

   mersi frumos Iulian!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *