HyperDrive – Adaptor pentru smartphone-uri sau ultraportabile cu USB-C

Odată cu schimbarea conectorilor pe laptopuri, pc-uri și chiar smartphone-uri sau tablete, este clar că va fi nevoie de tot felul de noi adaptoare pentru conectarea stick-urilor USB, a cardurilor de memorie SDXC sau microSDXC.

Ați văzut doar că noile ultraportabile, extrem de subțiri de altfel, nu prea mai au conectică, ci doar unul sau două porturi USB-C. Iar noile telefoane cu sistem de operare Android au mai toate port USB-C, normal, pentru că este mai simplu de folosit.

Așa că se pare că avem nevoie de adaptoare speciale care să permită conectarea accesoriilor externe prin intermediul acestui nou standard USB-C.

HyperDrive

Cum este și acest HyperDrive, un accesoriu care se poate dovedi util într-o mulțime de situații. După cum se observă, are un port USB 3.0, un slot microSD și încă unul SD. Astfel că permite transferul fișierelor pe (sau de pe) stick-urile USB-A 3.0 dar și a pozelor făcute cu camerele foto pe cardurile SD. Normal, poate fi conectat și la un laptop, nu numai la un smartphone sau tabletă.

De menționat că telefonul trebuie să aibă suport OTG pentru a putea folosi acest accesoriu. Producătorii spun că acesta poate fi utilizat cu noile Google Pixel și Pixel XL dar și cu Google Nexus 6P, cu LG G5, Huawei P9, HTC 10 și altele.

HyperDrive costă aproximativ 20 de dolari.

HyperDrive

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *