Camerele video la 360 de grade încă nu filmează cum ar trebui să o facă

Am spus-o de câteva ori, prefer videoclipurile la 360 de grade pe youtube în ciuda ochelarilor VR, în primul rând pentru că mi se par incomozi la utilizare. Să stai cu acei ochelari mari și butucănoși pe cap nu este o experiență tocmai propice și confortabilă. Plus că am folosit și eu niște ochelari de genul ăsta și după câteva minute m-a luat amețeala.

Așa că, dacă vreau să văd imagini la 360 de grade, mai degrabă prefer varianta youtube sau a facebook-ului pe un computer sau pe ecranul telefonului.

Dar numai mie mi se pare că momentan sunt probleme legate de calitatea vizuală în aceste videoclipuri și că imaginile nu sunt atât de clare pe cât ar trebui? Parcă te uiți prin ceață la videoclipurile 360 făcute cu camere care realizează aceste videoclipuri în mod automat.

Și m-am uitat și la ceva filmări făcute cu modelul Samsung 360 sau cu LG 360 Cam, calitatea imaginilor fiind chiar îndoielnică.

Nici chiar cea Nikon Keymission 360 nu este mai brează din acest punct de vedere. După cum se poate vedea mai jos.

 

Și m-am uitat și la videoclipuri făcute cu alte camere, de la alți producători. De ce ai face așa ceva dacă nu se vede bine?

Da, știu, hardware-ul actual nu face față, mai trebuie umblat la software pentru o comprimare mai eficientă, fără pierdere de calitate. În orice caz, rezultatele urcate online sunt dezamăgitoare din punctul meu de vedere.

Cum este și acest recent exemplu de la un concert Summer Well 2016.

Aș vrea să-mi cumpăr o astfel de cameră dar pentru că nu-mi place cum se văd videoclipurile de pe internet cred că voi aștepta următoarea generație.

Ce părerea aveți? Cunoașteți vreo cameră care filmează mai bine?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Camerele video la 360 de grade încă nu filmează cum ar trebui să o facă

 • October 16, 2016 at 10:08 am
  Permalink

  Ai dreptate. Dar cred ca nu avem inca computere normale care sa poate prelucra intr-un timp adecvat astfel de videoclipuri. Nu in casele noastre.

  Reply
  • October 16, 2016 at 10:11 am
   Permalink

   intr-un fel ai dreptate. dar cred ca este vorba si de puterea lor de procesare. si de optica, si de mai multe…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *