Nintendo Switch – Consola de gaming universală

 

Interesantă consola asta de gaming Nintendo Switch, un device hibrid care poate fi utilizat atât împreună cu un televizor cât și în mod tabletă, când ești undeva la plimbare.

Practic este o tabletă cu ecran destul de mare care permite atașarea controllerelor în părțile ei laterale. Asta când vrei să te joci pe ea în condiții de portabilitate. Când ești acasă și vrei să te joci pe un ecran mai mare, Nintendo Switch are la dispoziție un sistem de andocare care o conectează la acesta. Acele mini-controllere pot fi utilizate și wireless, ba chiar poți da unul dintre ele unui prieten pentru a vă juca împreună în mod multiplayer.

Anunțul a fost făcut, toată lumea este entuziasmată, dar este unul destul de vag și cu multe necunoscute – ce titluri va avea la dispoziție, în afară de Zelda, Mario și Skyrim, la ce rezoluție vor putea fi jucate (1080p, 4k?), cât va ține acumulatorul, ce preț va avea, ce funcții suplimentare etc. Toate acestea le vom afla mai degrabă la anul, prin luna martie, când va fi disponibilă comercial.

Unii spun că Switch este ceea ce trebuie pentru ca Nintendo să concureze pe Sony și Microsoft. Clar, Nintendo Switch vine cu o idee inovatoare, practic fiind o consolă 2-în-1. Dar care dispune de o platformă hardware portabilă, bazată pe o arhitectură Nvidia Tegra. Iar chipset-urile Nvidia Tegra nu prea mai sunt atât de populare pe piața tabletelor și smartphone-urilor. Cât de performante sunt? Cum stau la capitolul autonomie? Rămâne de văzut.

Bănuiesc că este utilizat un sistem de operare Android. Mai ales dacă ținem cont de istoricul dintre Nvidia Tegra și acest sistem de operare.

Însă la momentul actual nu sunt atât de convins că Nintendo Switch poate concura cu adevărat consolele PlayStation și Xbox. Nici măcar pe cea Playstation Vita. Rămâne de văzut ce funcții suplimentare va oferi în condiții de portabilitate.

Nintendo Switch

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *