Scule audio interesante, de la Sony

Din când în când am obiceiul de a răsfoi paginile virtuale ale site-urilor producătorilor de electronice prezenți și pe piața românească. Pentru a vedea ce scule audio mai au în ofertă și pe care nu prea le promovează în comunicatele lor oficiale.

Și astăzi a fost rândul celor de la Sony, pe www.sony.ro. Unde am constatat că producătorul japonez are o ofertă chiar bogată.

Mi-a atras atenția în primul rând boxa portabilă stereo Sony SRS-HG1, cu un preț de comercializare în jurul a 1100 Lei.

SONY SRS-HG1

Bănuiesc că este o boxă portabilă capabilă să ofere un sound de o calitate acceptabilă, dacă ținem cont de prețul ei de comercializare. Permite conectarea surselor audio prin bluetooth (are și NFC pentru o împerechere rapidă) dar are și conector auxiliar de 3.5mm. Mai mult, este compatibilă Google Cast și Spotify Connect.

Producătorul spune că are o autonomie de până în 12 ore și o putere de redare de 2x12W. Cred că poate fi împerecheată cu o altă boxă pentru crearea unui sound mai puternic.

Sony MHC-GT4D

Sony MHC-GT4D este tot unul portabil, mai greu dar tot portabil, și făcut special pentru petreceri. Este de tip 2.1 și are sistem de iluminare pentru crearea unei atmosfere adecvate. Pentru un transport facil are roți și mâner.

Are bluetooth și NFC, conector USB pentru redarea muzicii în format MP3, radio FM și funcție DJ pentru diverse efecte audio. Setările necesare pot fi realizate direct de pe un smartphone prin intermediul unei aplicații dedicate. Are și funcție de înregistrare pe USB.

Normal, este un sistem capabil să redea un sound puternic, de 270W. Costă aproximativ 3100 Lei.

Sony CAS-1

Dar lângă laptop sau computer mi-aș pune sistemul ăsta stereo Sony CAS-1 cu boxe din lemn, pentru o calitate desăvârșită a sunetului ascultat. Interesant este faptul că are și bluetooth pentru redarea muzicii direct de pe un smartphone sau de pe o tabletă.

Are integrate tehnologii de top pentru ca sunetul ascultat să fie la o calitate deosebită. Sony CAS-1 are un preț de aproximativ 3900 Lei.

Pentru living aș face un alt setup audio, cu amplificatorul STR-DH130 , player-ul HAP-S1 și boxele SS-HW1 .

Sony STR-DH130

Prefer un amplificator la care să conectez toate sursele audio pe care le folosesc, în caz că vreau să ascult sunetul muzicii sau al filmelor pe boxe mai de calitate. Sony STR-DH130 are cinci intrări, astfel că pot conecta în același timp receiverul UPC, player-ul bluray sau pe cel audio și altele. Are radio FM și redă sunetul la o putere de 2x100W.

Normal, Sony are alte amplif-uri mai performante, cu bluetooth și USB, dar cum prefer sunet stereo nu m-aș folosi chiar de toate facilitățile lor, pentru că sunt de tip 7.2 sau 5.2. Ce să fac cu ele?

Sony STR-DH130 costă aproximativ 1000 Lei.

Sony HAP-S1

Player-ul HAP-S1 are hard disk de 500GB pentru stocarea colecției de muzică și permite conectarea directă la boxe, având o putere de ieșire de 2x40W. Are Wi-Fi pentru conectarea directă cu un PC și permite controlul de pe o tabletă sau un smartphone. De asemenea, permite atașarea altor soluții externe de stocare (cu muzică pe ele) prin intermediul unor porturi USB.

Sony HAP-S1 acceptă formate audio precum DSD, FLAC, WAV şi ALAC dar şi pe cele MP3, iTunes AAC, ATRAC şi Windows WMA.

Costă aproximativ 4100 Lei.

Sony SS-HW1

Prefer sunetul stereo, mai ales când ascult muzică. Trebuie să fie un sound puternic, cald, amplu și în care să fie reprezentate atât sunetele joase cât și cele înalte. Iar boxele trebuie neapărat să fie din lemn pentru ca sunetul să fie așa cum îmi place mie. Pe sistemele home-cinema cu boxe din plastic nu dau doi bani, mai și vibrează când dai volumul mai tare iar calitatea audiției este la un nivel mediocru.

Iar boxele astea Sony SS-HW1 cred că mi-ar satisface pe deplin gusturile personale. Și o putere de 2x100W este de ajuns chiar și pentru o petrecere.

Costă aproximativ 2500 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *