DayDream View- Realitate virtuală de la Google (din 10 noiembrie)

 

Cel mai tare smartphone de la Google, Pixel, va avea începând cu 10 noiembrie companion pentru realitate virtuală. Daydream View se numește soluția Google și pesemne că poate fi utilizată și cu alte telefoane performante cu sistem de operare Android N. Este compusă dintr-o pereche de ochelari confortabili și un controller pentru comenzi. Normal, utilizatorii vor avea la dispoziție o platformă dedicată, cu destul de mult conținut din câte am văzut. 

Din 10 noiembrie Daydream View va fi disponibilă la comercializare în America (79USD), Canada, Germania (69 de Euro), Anglia (69£) și Australia. 

 

Iar utilizatorii Daydream View vor avea la dispoziție destul de mult conținut, cum ar fi:

  • Hulu VR – toată librăria Hulu cu filme, emisiuni TV și conținut VR
  • Youtube VR
  • Google Play Movies – mii de filme pe le pot vedea direct cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală. Cum este și filmul Invasion! realizat special pentru mediul virtual.
  • pot explora sistemul nostru solar într-o simulare care se vrea realistică
  • pot vedea știrile Wall Street Journal, 
  • pot vizita în mediul virtual o mulțime de obiective turistice din toată lumea, plus Street View
  • au la dispoziție jocuri de genul Danger Goat, Hunters Gate, Wonderglade, Gunjack 2, Mekorama, Need For Speed – VR Limits și Home Run Derby

Pesemne ca vor fi disponibile multe alte titluri, pentru divertisment sau pentru scopuri educaționale, în viitorul apropiat. În orice caz, utilizatorii Daydream View vor avea destul de mult conținut la dispoziție încă din momentul achiziției. Din păcate, serviciile video-on-demand nu sunt disponibile și la noi în țară (cel puțin momentan).

Sunt curios să văd cum funcționează, deloc convins momentan. Doar curios.

Sursa.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *