Lenovo Yoga Book – Demonstrație tehnologică. Dar cu o putere de calcul redusă

Lenovo a prezentat de curând în România noul sistem portabil convertibil Lenovo Yoga Book, care vine atât în variantă cu Windows cât și într-o versiune cu Android. Lenovo Yoga Book cu Windows costă 3200 Lei iar cea cu Android are un preț orientativ de 2900 Lei.

Cu siguranță că este un echipament cu un look premium și o construcție de calitate, ușor și subțire, care poate fi transportat extrem de facil. Are o greutate de numai 600 de grame și promite o autonomie de până în 15 ore, un lucru remarcabil pentru un astfel de echipament. Normal, are o balama care permite rotirea ecranului la 360 de grade pentru a se transforma într-o tabletă.

Interesant la acest portabil hibrid este înlocuirea obișnuitei tastaturi fizice cu o suprafață tactilă în totalitate. Nu mai are tastatură normală. Această suprafață tactilă fi utilizată pentru realizarea unor desene sau pentru note de mână cu ajutorul unui stylus special. Mai mult, pe aceeași suprafață poate fi activată o tastatură Instant Halo, la care tastele au un contur solid. Chiar sunt curios să văd cum funcționează și dacă se va dovedi cât de cât confortabilă și rapidă în utilizare, mai ales că producătorul sugerează că este capabilă să ofere o experiență asemănătoare.

Lenovo Yoga Book

Interesant este și faptul că deasupra suprafeței tactile poate fi așeză o foaie de hârtie pentru a desena la fel cum ai face-o pe un caiet. Cu același stylus. Iar formele desenate sau notele de mână vor apărea imediat pe ecran în format digital, în timp real.

Specificațiile tehnice ale portabilului Lenovo Yoga Book sunt următoarele:

  • ecran IPS de 10.1 inchi cu rezoluție full HD 1920×1080 pixeli
  • procesor Intel Atom x5-Z8550
  • 4GB memorie RAM
  • capacitate de stocare internă de 64GB, plus slot microsD cu suport de până la 128GB
  • Wi-Fi AC
  • acumulator de 8500mAh
  • sisteme de operare Windows 10 Home sau Android 6.0 Marshmallow

Frumoasă tableta, interesantă, cu elemente inovative, pare a fi de folos persoanelor creative, din orice domeniu de activitate.

Dacă pentru versiunea Android sunt de acord cumva cu fișa tehnică aleasă, pentru cea cu Windows mă așteptam la o configurație mai puternică. Pentru că acest Atom poate fi de folos numai pentru activități uzuale, nicidecum în aplicații mai complexe. Își poate atinge limitele superioare numai cu câteva tab-uri de internet active în browser. Iar cei 64GB capacitate de stocare internă nu sunt de ajuns pentru acest sistem de operare și aplicațiile care îl vor popula. 

Frumoasă demonstrație de tehnologie și atât. Mai ales că nici măcar ecranul de 10 inchi nu este tocmai ceea ce trebuie pentru a desfășura activitățile, chiar și pe cele obișnuite, în condiții confortabile pentru ochi. Practic, este un ecran prea mic. Iar dimensiunea acestuia implică o tastatură strâmtă și pe care nu te poți desfășura în voie.

Lenovo Yoga Book pare fi o reîncarnare a netbook-ului, cel puțin din punct de vedere al dimensiunii ecranului și al fișei tehnice cu Atom și numai 64GB capacitate de stocare internă. Din păcate, capacitățile sale native la nivel creativ nu cred să fie puse cu adevărat în valoare pe un ecran atât de mic și cu această fișă tehnică.

Iar pentru ce poate la nivel hardware mi se pare un pic cam scump.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *