HP Z2 Mini Workstation – Computer performant dar compact, pentru aplicații CAD

 

În mod obișnuit computerele worstation au dimensiuni relativ serioase, fiind destul de voluminoase și de grele, dificil de amplasat. Iată că HP demonstrează prin sistemul HP Z2 Mini Workstation că acest gen de computere profesionale pot avea și dimensiuni mai compacte, mai simplu de amplasat pe un birou sau pe lângă el.

Are o amprentă în formă de pătrat cu latura de 215mm și o înălțime de 58mm, fiind în acest fel cu 90% mai compact decât un sistem tradițional. Mai mult, acesta dispune și de sistem de prindere VESA pe spatele monitorului.

HP Z2 Mini Workstation

Fiind un sistem dedicat în principal graficienilor, arhitecților și inginerilor, celor care lucrează în general în programe CAD, acesta este motorizat cu tehnologii de top. Modelul HP Z2 Mini G3 are procesoare Intel Xeon, placă grafică NVIDIA Quadro M620 și vine cu Windows 10 Pro sau cu sistem de operare Linux. Are și conector USB-C, fiind pregătit în acest fel pentru noile generații de accesorii. De menționat că este certificat pentru aplicațiile CAD.

HP Z2 Mini

Există mai multe modele, cu trei sau patru porturi DisplayPort pentru conectarea la monitoare, încă două porturi USB 3.0, port Ethernet Gigabit, ba chiar și cu porturi USB-C.

HP Z2 Mini Workstation va fi pe piață din luna decembrie cu prețuri de la 699 de dolari, în funcție de configurație. 

Sursa.

Alte detalii aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *