Teste extreme cu Google Pixel și Xiaomi Mi Mix

Google Pixel și Xiaomi Mi Mix sunt două dintre cele mai reprezentative terminale cu Android la ora actuală, fiecare cu propriile atuuri. Două smartphone-uri de top, cu fișe tehnice performante, care au atras cu siguranță atenția pasionaților de tehnologie.

Dar oricâte detalii ne-ar oferi review-urile apărute pe internet, foarte puține ne arată cum se comportă acestea în condiții extreme. Și mă refer la cele determinate de accidentele la nivel fizic. Cum ar fi îndoirea forțată (care se poate întâmpla în buzunarul pantalonului), la zgărieturile accidentale (când ecranul sau celelalte părți componente ale telefonului se freacă de obiecte ascuțite în buzunar sau într-o geantă) sau la acțiunea flăcării (de exemplu când încerci să aprinzi o țigară în timp ce ții telefonul în mână). Accidente în general neintenționate, nedorite, dar care se pot întâmpla oricărui utilizator.

Așa că, destul de frecvent urmăresc canalul de youtube al lui Jerry, care se ocupă cu teste de genul ăsta – îndoaie telefoanele, le zgărie, pune flacăra unei brichete pe ecranul lor. Le chinuie fără milă!

Și iată că aceste două noi telefoane au ajuns pe masa lui de tortură. Sunteți curioși să vedeți care rezistă mai bine la testele lui nemiloase? Hai să urmărim cele două videoclipuri.

Mai jos testul lui Google Pixel.

 

Google Pixel oferă o surpriză neplăcută – grila difuzorului frontal (cel pe care îl ții la ureche) este realizată dintr-un material textil, ceea ce nu am mai văzut la vreun telefon până acum. Nu se știe cum va rezista acel material în timp.

Carcasa din aluminiu rezistă destul de ok la frecarea cu o pereche de chei, o întâlnire pe care orice telefon o poate avea într-o geantă sau într-un buzunar. Dacă pui cutter-ul pe un material metalic este normal să se zgărie, la orice telefon. Se pare că sticla din partea superioară a capacului de pe spate se comportă mai bine la contactul cu lama ascuțită a cutter-ului.

Dar văd că Google Pixel rezită destul de ok la testul de îndoire.

În continuare, testul lui Xiaomi Mi Mix.

 

Sincer să fiu, sunt extrem de încântat de Xiaomi Mi Mix. Se pare că materialul ceramic al carcasei rezistă foarte bine la zgărieturi. La fel de bine rezistă și senzorul de amprente(acoperit tot cu strat ceramic), sticla lentilei camerei foto dar și butoanele Power și Volum. Și, după cum se observă în videoclip, chiar și ecranul acoperit cu Gorilla Glass 4 este destul de bine protejat împotriva zgărieturilor minore.

Doar flash-ul LED este acoperit cu un plastic transparent care se zgărie, acest lucru neavând efecte secundare asupra comportamentului său. Și se îndoaie doar când aplici asupra lui o forță destul de puternică.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *