Canon EOS-M5 disponibilă la comercializare în România

Cea mai așteptată cameră mirrorless a momentului, Canon EOS-M5, este acum disponibilă la comercializare și în România. Din punctul meu de vedere este prima cameră de gen cu adevărat reprezentativă pentru marca Canon, modelele anterioare fiind mai mult sau mai puțin asemănătoare unor banale săpuniere. 

Canon EOS-M5 este o cameră mirrorless cu un look asemănător celor DSLR, cu un control manual complet, un grip proeminent, util pentru o prindere eficientă, vizor eletronic și ecran cu înclinare pe înălțime, pentru atacarea oricărui unghi de fotografiere sau de filmare.

Clar, este o cameră care va atrage cu siguranță atenția fotografilor profesioniști sau a celor entuziaști. Mai ales dacă ținem cont și de prețul destul de piperat de comercializare, de aproape 7000 Lei la kit cu un obiectiv 18-150mm. Nu este pentru buzunarul oricui, asta cu siguranță.

Dar nu mă îndoiesc că are un comportament cu adevărat de top și că este capabilă să ofere rezultate foto-video de cea mai bună calitate. De-abia aștept să aflu mai multe amănunte în review-urile de specialitate ale fotografilor români.

Canon EOS M5 are un senzor CMOS de 24.2MPix cu tehnologie de focalizare Dual Pixel și un procesor de imagine DIGIC 7. Ecranul de 3 inchi poate fi înclinat pe înălțime, chiar permite rotirea către fața aparatului dar și focalizarea printr-o simplă atingere când fotograful privește la scenă prin vizorul electronic.

Alte specificații care îi fac cinste

  • fotografiere în rafală cu 7fps cu autofocus activ. 9fps cu focalizare fixă.
  • ISO: 100-25600
  • timp minim de expunere 1/4000 secunde
  • timp maxim de expunere 30 secunde. are și mod bulb.
  • filmare FullHD 60fps cu stabilizare electronică pe 5 axe
  • control manual al parametrilor de filmare – ISO, deschidere diafragmă sau timp de expunere
  • pornește doar într-o secundă
  • capacitate de fotografiere RAW 

Canon EOS-M5 ar Wi-Fi, NFC și Bluetooth pentru control de la distanță sau pentru transferul pozelor și imaginilor video pe smartphone-uri sau tablete.

Să vedem ce poate Canon EOS-M5, pentru că la capitolul specificații sună chiar interesant.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *