Goana pentru VR naște produse ciudate și fără sens, cazul Zotac

Sincer să fiu, am privit mereu cu interes către produsele celor de la Zotac. În special către sistemele lor mini-pc, care se pot dovedi utile într-o mulțime de situații, pentru orice tip de utilizator. Îmi plac și mi-aș cumpăra oricând un astfel de mini-computer dacă voi avea ocazia.

Dar se pare că și ei o mai dau în bară din când în când. De exemplu tocmai ce au anunțat un computer de pus în spate și de folosit la realitate virtuală, ZOTAC VR GO BACKPACK pe numele său. Și pe care îl laudă că este confortabil în utilizare.

“ZOTAC VR GO BACKPACK ADDS FREEDOM, COMFORT, NEAR LIMITLESS PLAYTIME, AND A WHOLE NEW WAY TO VR”

Cam așa sună titlul comunicatului. Freedom! Comfort! Hai să vedem cum arată…

vr

Știu, tehnologiile de realitate virtuală sunt limitate la ora actuală iar firele dintre ochelari și computer pot fi deranjante și deloc ergonomice în timpul sesiunilor de utilizare. Dar, pe bune? Cum să fie confortabil tot harnașamentul ăsta pe tine ca utilizator? Parcă ar fi unul pentru cai, nu pentru oameni. 

zbox-vr7n70_image03

Nu zic, este un computer puternic – cu Intel Core i7, Nvidia GTX 1070, SSD M.2 Sata, doi acumulatori (autonomie de numai 2 ore) și cu tot ceea ce trebuie pentru a fi pe placul unui pasionat de gaming. Și de VR. Mă rog, pentru cine rezistă cu ochelarii ăia pe cap, pentru că pe mine m-ar apuca claustrofobia.

Dar Zotac nu specifică deloc greutatea întregului ansamblu. Oare de ce? Și bănuiesc că nu este chiar atât de ușor. 

Am mai văzut filmul ăsta cu ochelari pentru accesarea conținutului. Exact, la 3D. O tehnologie care nu mai este deloc de interes la ora actuală. Normal, din cauză că utilizatorii nu se simt confortabil cu acei ochelari ținuți pe cap perioade îndelungate de timp.

Așa că mă aștept ca și soluțiile actuale de VR, cu ochelari, să urmeze cât de curând calea deschisă de 3D-ul cu ochelari. Pentru că nici genul ăsta de produse nu sunt… confortabile. 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *