Fitbit cumpără Pebble. Și nu vor mai fi lansate noi ceasuri Pebble.

Titlul ar fi trebuit să fie ăsta – Fitbit omoară Pebble!

Fitbit, numărul 1 actual pe piața de brățări de fitness, a cumpărat Pebble pentru aproximativ 40 de milioane de dolari. După cum se zvonise că se va întâmpla.

Nu este un capăt de țară, astfel de preluări între companii sunt la ordinea zilei. Mai important este un alt lucru – cu această ocazie Pebble încetează să mai producă, să comercializeze sau să mai promoveze ceasuri inteligente, sub această marcă

Practic au șters un brand important și îndrăgit de mulți utilizatori de pe piață, cu peste 2 milioane de unități vândute din 2012 și până acum. Au dat 40 de milioane de dolari pentru a șterge un competitor de pe piață.

Pebble, o marcă cu produse originale și interesante, bazate pe idei inovative și cu o comunitate apreciabilă la nivel mondial (care a susținut-o financiar) a încetat să mai existe.

Din câte am înțeles, o mare parte a echipei de dezvoltare se va alătura celei de la Fitbit. Cu siguranță că unele dintre ideile acestei echipe se vor regăsi în viitoare produse de fitness Fitbit.

Dar treaba este destul de urâtă, mai ales că actualii utilizatori (Pebblers) vor rămâne fără garanție și că pe viitor nu vor mai fi dezvoltate noi funcționalități pentru ceasurile lor. Iar cei care vor dori să le returneze se află practic la mila retailer-ilor. Practic nu vor putea să facă acest lucru.

Dar să stea liniștiți, vor putea găsi în continuare la comercializare curele pentru ceasurile lor. 😛 Urât, tare urât.

După cum aflat de aici.

  • Pebble is no longer promoting, manufacturing, or selling any devices.
  • Pebble devices will continue to work as normal. No immediate changes to the Pebble user experience will happen at this time.
  • Pebble functionality or service quality may be reduced in the future.
  • Kickstarter backers who have not received their rewards will receive a full refund within 4-8 weeks as a chargeback to their credit cards. No further action is needed. For more information, please visit our Support page.
  • Orders from pebble.com are no longer being accepted or fulfilled, including Pebble 2 pre-orders, which have not yet been charged or shipped.
  • Warranty support is no longer available for Pebble watches. How-to information and troubleshooting can still be found on our Support page and in the Pebble Forum.
  • Returns of pebble.com orders that were successfully completed before December 7, 2016 will be refunded by our Support Team.
  • Pebble watches purchased at retail may be returned or exchanged based on the retailer’s return policy.
  • Pebblers can still find replacement charging cables and other compatible accessories (bands, skins, etc.) from Amazon.com and third-party vendors like GadgetWraps and Clockwork Synergy.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *