ASUS Zenfone 3 Zoom – Adio Zoom Optic?

Una dintre cele mai inedite apariții pe piața telecom a acestui an a fost cu siguranță și ASUS Zenfone Zoom, de altfel singurul smartphone cu o cameră foto cu zoom optic din 2016. O idee foarte bună din punctul meu de vedere, pentru că există potențial pentru acest gen de telefoane, în rândul pasionaților de fotografie de exemplu. 

După cum circulă zvonurile pe internet, se pare că la CES 2017 în Las Vegas va fi prezentată noua generație a acestui smartphone, numită cum altfel decât ASUS Zenfone 3 Zoom. Un model adițional noii generații de smartphone-uri ASUS Zenfone 3.

ASUS Zenfone 3 Zoom

Și la care, din păcate, s-a renunțat total la ideea de zoom optic. Ce ziceam eu de lipsa de consecvență a producătorilor acum ceva timp? 🙁 ASUS a preferat să renunțe la acea idee și să adopte o alta, inspirată de la alți producători.

Pentru că noul camera-phone ASUS Zenfone 3 Zoom are două camere pe stilul LG (nu iPhone cum zic unii, pentru că nu Apple au fost primii) – una cu un unghi larg de cuprindere (focală mai scurtă)  și o alta cu unghi mai strâmt (focală mai lungă), comutarea între cele două având drept rezultat o iluzie de zoom optic.

Personal nu înțeleg de ce au făcut asta, pentru că este nevoie de un smartphone cu zoom optic. Iar la ASUS Zenfone Zoom trebuia umblat puțin la bagajul software și poate la optică. Atât. Ar fi fost perfect și cu un ecran mai mic, implicit o formă mai compactă.

La nivel de specificații, viitorul ASUS Zenfone 3 Zoom va avea un ecran Amoled de 5.5 inchi cu rezoluție Full HD, procesor Qualcomm Snapdragon 625 tactat la 2GHz, 2GB/3GB/4GB memorie RAM, 16/32/54GB capacitate de stocare internă și un acumulator de 4850 mAh. Camerele de pe spate vor avea senzori de 12MPix și de 13MPix.

Vă țin la curent.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *