Honor Magic – Un smartphone performant cu un design mișto

Nu am lăudat niciodată cu adevărat design-ul smartphone-urilor de top Huawei, mai toate modelele lor recente având influențe vizibile de la alți producători mai de succes din piață. Recunosc, cele mai noi sunt impecabile la nivel de materiale folosite și finisaje, arată așa cum trebuie să arate orice smartphone de top.

Am apreciat calitatea construcției și atât. Pentru că Huawei nu a avut nicio influență notabilă în designul smartphone-urilor din punctul meu de vedere. Asta până acum, pentru că acest nou Honor Magic este chiar mișto, vine cu un design unic, pe care nu l-am mai văzut la alții. Deci, se poate.

Practic, toate muchiile și colțurile acestuia sunt rotunjite. Și pe laterale, și pe muchiile superioară și inferioară, și pe față, și pe dos (să-mi fie scuzată exprimarea). Reversul medaliei acestui finisaj extra lucios este faptul că va aluneca imediat de pe orice suprafață înclinată, cu siguranță. Și bănuiesc că se va sparge ecranul sau sticla de pe spate la un contact nedorit cu asfaltul sau cu gresia din bucătărie. Iar designul lui își va pierde din farmec dacă se va încerca protejarea cu o husă.

Terminalul Honor Magic are o grosime de numai 7.5mm și o greutate de 145 de grame. Pe spate nu-i lipsește sistemul dual de camere (color și monocrom) cu senzori de 1.4µm și rezoluție de 12Mpix, plus lentile cu apertura f/2.2. Frontal a fost așezată o cameră de 8mpix cu lentile f/2.0.

 

Honor Magic are un ecran Amoled de 5.09 inchi cu o rezoluție QHD (577ppi) și este poziționat sub sticla curbată de protecție. Are un procesor Kirin 950, 4GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 64GB. Utilizatorii se vor putea autentifica prin intermediul DeepThink, un asistent digital care recunoaște ochii prin tehnologie cu infraroșii. Există și un senzor de amprente pe butonul Home.

Are un acumulator de 2900mAh și nu-i lipsește tehnologie de încărcare rapidă, care permite încărcarea bateriei la o capacitate de 90% în aproximativ jumătate de oră (cu un încărcător special).

Honor Magic are un preț de aproximativ 500 de Euro. Momentan va fi disponibil doar în China. 

Bănuiesc că va fi arătat și la MWC 2017 în Barcelona.

Honor Magic

Via.

Se pare că Honor Magic vine cu inovații și la nivel software. Are software Honor Magic Live care integrează aplicații de inteligenţă artificială, pentru a oferi acces rapid la diverse funcții, aplicații sau informaţii. De asemenea, poate detecta când utilizatorul conduce un autovehicul și va sugera trecerea pe un mod de vizualizare adecvat acestei situații. Software-ul integrat analizează activitatea utilizatorului pe site-urile de socializare, în căsuța de e-mail și pe internet, astfel că poate recomanda filme sau melodii, poate afișa biletul de acces la un spectacol, în gară sau la aeroport. Și multe altele. Sper ca toate aceste informații personal să nu ia și alte căi, că doar știm de ultimul scandal în care a fost implicată o companie chinezească. 

Există și o funcție WiseScreen care identifică utilizatorul pentru a afișa notificări sau mesaje pe ecran. Aceasta se foloseşte de senzorul infraroşu al camerei foto frontale şi de alții integrați în  rama metalică.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *