ASUS Zenfone 3 Deluxe – Prime impresii și testele de performanță
ASUS Zenfone 3 Deluxe este vârful de gamă al armadei taiwaneze de smartphone-uri la ora actuală, prezentată oficial și la București în această toamnă. V-am detaliat impresiile mele referitoare la modelele ASUS Zenfone 3 ZE520KL și ZE552KL. Ba chiar v-am arătat și ceva poze făcute cu acestea pe la Muzeul Satului din București dar și prin Grădina Botanică. Să nu uit de filmările de la magicul concert Phoenix.
Ce să mai, ASUS Zenfone 3 este un smartphone care mă mulțumește pe deplin în continuare, având tot ceea ce trebuie pentru a-mi putea desfășura activitățile obișnuite zi de zi – este destul de performant, funcționează excelent, are o autonomie bună și un comportament foto-video chiar ok, cu rezultate foto-video de calitate.
Dar, de ce să nu o recunosc, am vrut să-l văd la treabă pe acest ASUS Zenfone 3 Deluxe încă de când a fost anunțat. Doar este cel mai puternic smartphone ASUS la ora actuală. Îl folosesc deja de câteva ore și nu m-am putut abține să nu vă destăinui primele mele impresii, la cald. Bineînțeles, în primul rând pe cele referitoare la aspectul său exterior.
Nu l-am mai văzut până acum, nu l-am mai folosit. Nici măcar la evenimentul de prezentare nu m-am atins de el, pentru că era prea mare înghesuială în jurul lui.
Ce pot spune încă de la început? Că îmi place foarte tare cum arată, are o construcție de cea mai bună calitate, cu o carcasă metalică în întregime și finisaje fără cusur. Am la dispoziție un model finisat în culoarea aurie, o nuanță care îi conferă un aer elegant, cu stil și care nu-mi displace, chiar deloc.
Capacul de pe spate are o formă ușor curbată, colțurile sunt rotunjite iar muchiile sunt teșite la 45 de grade, terminalul ASUS având un look impecabil, care face concurență modelelor de top ale celorlalți producători. De ce nu, cred că va fi un smartphone de referință și anul viitor din punct de vedere al aspectului exterior.
Deși are un ecran imens, de 5.7 inchi, terminalul nu este deloc butucănos sau dificil de manevrat. Ba din contră, mi se pare chiar subțire (7.5mm grosime) și nu am avut deloc probleme de adaptare. Lucru care se datorează pesemne și ramelor destul de subțiri care încadrează ecranul în zonele sale laterale.
Pe muchia stângă este prezent slotul pentru SIM.
Pe muchia inferioară se observă conectorul USB-C și grila difuzorului.
Pe cea dreaptă au fost poziționate butonul de Power și cele de ajustare ale volumului.
Iar pe cea superioară este prezent conectorul pentru căști.
Sub camera foto, pe spate, se află senzorul de amprentă.
De remarcat că butoanele de control sunt poziționate în afara ecranului și că au iluminare, astfel că pot fi utilizate foarte ușor și pe întuneric.
Pe scurt, fișa tehnică a lui ASUS Zenfone 3 Deluxe sună în felul următor – ecran AMOLED cu diagonală de 5.7 inchi şi rezoluţie Full HD, procesor Snapdragon 821 de la Qualcomm, chipset grafic Adreno 530, stocare internă de 256GB (226GB utili), 6GB memorie RAM, cameră foto principală de 23 megapixeli şi o alta de 8Mpix dispusă frontal, acumulator de 3000 mAh.
Teoretic este unul dintre cele mai performante telefoane cu Android la ora actuală. Așa că eram tare curios să văd ce scoruri obține în testele de benchmark – Quadrant, Antutu și 3D Mark IceStorm Unlimited.
Iar testele mi-au arătat că, practic, este cel mai puternic smartphone cu Android pe care am avut ocazia să-l folosesc până acum. După cum o demonstrează și graficele comparative de mai jos.
Cam atât momentan despre acest ASUS Zenfone 3 Deluxe. O să revin cu mai multe impresii cât de curând, despre cum comportamentul său general, despre cum se vede ecranul, despre autonomie, ba chiar o să fac și ceva poze (plus filmări) cu ajutorul lui, ca să văd cum stă și la acest capitol.
Pentru că un smartphone de top trebuie să arate bine, să aibă un ecran excelent, performanțe hardware superioare dar și un comportament foto-video de excepție.
Până atunci, un mic spoiler – o poză de noapte, făcută din mână, pe mod manual.
Alte câteva imagini cu ASUS Zenfone 3 Deluxe.
Pe curând.
Deci, iti place? Merita investitia?
Momentan impresiile sunt mai mult decat pozitive. Mai lasa-ma cateva zile, sa apuc sa fac poze, sa ma joc cu el, sa… etc 😀