Acer Predator 17X GX-792 Review – Și mai performant. Acum cu procesor Intel Core i7-7820HK și cu o placă grafică Nvidia GTX 1080

Acer Predator 17X este cel mai nou laptop de gaming al taiwanezilor, care impresionează în primul rând prin fișa tehnică de excepție – cu procesor Intel Core i7-7820HK și placă grafică Nvidia GeForce GTX 1080. Este un laptop tip desktop-replacement care promite un comportament pe măsura specificațiilor și care poate fi utilizat fără reținere în orice domeniu de activitate, deși este dedicat în special pasionaților de jocuri electronice. 

Este un laptop care ne-a plăcut foarte tare, atât mie cât și lui puștiulică, fiecăruia din motive diferite – eu l-am apreciat pentru comportamentul impecabil în aplicațiile profesionale, el pentru faptul că a manevrat jocurile cu grafică complexă cum niciun alt laptop cu răcire pe aer nu a mai făcut-o până acum. Cu siguranță poate fi laptopul de vis pentru amatorii de gaming dar și pentru cei care au nevoie de un instrument performant pentru aplicații de editare grafică sau video.

Hai să vedem ce ne-a plăcut atât de mult la acest laptop de gaming. 

Cum arată Acer Predator 17x?

Foarte bine aș spune eu. Este un laptop făcut să fie pe placul tinerilor dar și al celor pasionați de gaming. Și poate nu numai.

Din punct de vedere al aspectului său exterior, acest Acer Predator 17X GX-792 arată aproape la fel ca modelul Acer Predator 17 G9-793 cu placă grafică Nvidia 1070. Aceeași linie de design, același aspect al grilei de evacuare a aerului cald de pe muchia din spate, aceeași carcasă neagră îmbrăcată într-un plastic ușor cauciucat, extrem de plăcut la atingere, același sistem de iluminare curcubeu cu tot felul de culori RGB.

Mai puțin două elemente îl diferențiază de modele Acer Predator 17 – pe muchia frontală a apărut o grilă vopsită în culoarea roșie. Și acestui Acer Predator 17X îi lipsește unitatea optică bluray, care putea fi înlocuită cu acel ventilator suplimentar. În rest păstrează o linie de design asemănătoare primei generații de laptopuri de gaming Acer Predator.

Dar, privit ca un întreg, Acer Predator 17X GX-792 are același design geometric și practic, cu linii drepte, muchii tăiate și unghiuri ascuțite. Normal, din cauză că este nevoie de un sistem de răcire performant, pe măsura fișei sale tehnice, Acer Predator 17X este un laptop masiv, cu o ținută proeminentă, implicit o greutate remarcabilă printre echipamentele portabile.

Așa că acest Acer Predator, ca și confrații săi de la alți producători, nu va părăsi prea des biroul. Din punctul meu de vedere nu este genul de laptop pe care să-l porți zilnic cu tine, cel puțin nu dacă te deplasezi către serviciu cu mijloacele de transport în comun.

De asemenea, de remarcat că pe plasticul negru rămân vizibile urmele de grăsime sau amprentele, așa că vor trebui șterse destul de frecvent.

Acer Predator 17X GX-792

Pe muchia sa stângă sunt prezente conectorul de alimentare, două porturi USB 3.0 și conectorii pentru căști și microfon. Plus slotul pentru carduri SD.

Acer Predator 17X GX-792

Pe muchia dreaptă pot fi observate un port USB-C, două porturi USB 3.0, portul HDMI, cel Display Port și conectorul de rețea Ethernet. Da, nu mai există unitate optică la acest laptop.

Acer Predator 17X GX-792

Dacă veți desface numai două șurubele veți avea acces la cele două sloturi ale memoriei RAM dar și la unitățile de stocare. Mai puteți adăuga încă o soluție de stocare M.2 Sata de exemplu.

Acer Predator 17x – Despre ecran, tastatură, touchpad și sistemul audio

Ecranul? Excelent pentru vizualizarea în condiții optime atât în jocuri cât și în alte programe foto-video. Afișează o paletă coloristică vibrantă, un contrast bun și unghiuri largi de vizualizare, este destul de luminos și are finisare mată, astfel că poate fi utilizat fără reținere chiar și în spațiu liber. Parcă aș fi preferat să aibă rezoluție 4K, cred că ar fi pus mai bine în valoare acest laptop de gaming.

Acer Predator 17X GX-792

Are suport G-Sync, tehnologie utilă pentru o experiență vizuală fluidă și fără sacadări în timpul scenelor dinamice de gaming. Ca și la modelele anterioare, imaginea poate fi extinsă pe încă trei ecrane suplimentare, conectate prin HDMI și DisplayPort. Iar prin intermediul portului HDMI pot fi redate imagini la rezoluție 4K. De menționat că portul DisplayPort are suport G-Sync, pentru a-l putea conecta la monitoare care încorporează această tehnologie.

Acer Predator 17X GX-792

Tastatura s-a dovedit un accesoriu foarte bun atât pentru jocuri cât și în aplicațiile software profesionale. Tastele au o cursă confortabilă iar cele mai utilizate în jocuri (WASD și cele direcționale de exemplu) sunt evidențiate prin culoarea roșie. Nu lipsește nici la modelul de față iluminarea RGB de fundal cu patru zone distincte, care pot fi iluminate conform propriilor dorințe prin intermediul aplicației Predator Sense.  Cu aceeași aplicație pot fi setate diverse comenzi pe butoanele de macro, acestea fiind active în orice aplicație. 

Touchpad-ul funcționează foarte bine, fiind un acesoriu care se poate dovedi util în orice pachet software. Normal, mai puțin în jocuri, unde veți avea nevoie de un mouse performant. Touchpad-ul răspunde excelent la comenzile tactile, are butoane separate de suprafața tactilă și un buton pentru dezactivare, ca nu cumva să-l atingeți din greșeală în timpul partidelor intense.

Acer Predator 17X GX-792

Sistemul audio 4.1 încorporat este capabil să redea un sound puternic, destul de ok pentru sesiunile de gaming sau la vizionarea unor materiale video. Ne-am folosit fără probleme de el, experiența audio fiind una destul de ok, chiar și la audițiile muzicale ale unor videoclipuri de pe youtube. Normal, pentru un sound puternic și adevărat trebuie apelat la un sistem audio extern sau la o pereche de căști.

Acer Predator 17X GX-792

Cum funcționează Acer Predator 17x?

Încă de la început pot spune că am fost extrem de încântat de performanțele acestui laptop, de altfel primul echipament portabil cu placă grafică Nvidia GeForce GTX 1080 pe care l-am avut la dispoziție. Ca să nu mai amintesc de procesorul Intel Core i7-7820HK ce tocmai a fost anunțat oficial la CES 2017 în Las Vegas.

Pe scurt, specificațiile acestui laptop de gaming Acer Predator 17X sunt următoarele

 • Ecran IPS de 17.3 inchi cu rezoluție Full HD 1920×1080 pixeli, finisare mată
 • Procesor quad-core Intel Core i7-7820HK tactat la 2.90GHz, cu Turbo Boost și HyperThreading
 • Placă grafică Nvidia GeForce GTX 1080 cu 8GB VRAM
 • 32GB DDR4 memorie RAM
 • Stocare SSD Toshiba de 256GB plus hard disk Hitachi de 1TB la 7200 rot/min
 • Rețea – Ethernet Gigabit Killer E2400, Killer Wireless AC, Bluetooth
 • Conectică – 1xHDMI, 4x USB 3.0, 1x USB-C, 1x Display Port, 1x Slot SD, 1x RJ45, 1x Audio Căști, 1x Microfon
 • Baterie cu 8 celule de 6000mAh
 • Sistem de operare Windows 10 Home pe 64 de biți
 • Altele – sistem audio stereo cu 4 speakere
 • Dimensiuni – 423 x 321.5 x 39,70~44.95mm
 • Greutate – 4.55Kg

Acer Predator 17X GX-792 Clar este unul dintre cele mai performante laptopuri de gaming la ora actuală. Practic, poate fi de folos în orice gen de aplicație, de ordin profesional sau pentru divertisment multimedia sau în jocuri. Puteți rula jocuri de nouă generație la setări maximale, vă puteți uita la filme în 4K pe el dar poate fi utilizat la fel de bine la programare, montaj video sau foto la nivel profesional precum și la prelucrare grafică sau randare în aplicații 3D pentru inginerie, construcții sau arhitectură.

Are tot ceea ce este necesar pentru a mulțumi atât pe pasionații de gaming precum și pe ingineri, arhitecți, videografi, programatori, web design-eri și alte categorii profesionale care au nevoie de echipamente puternice, care să răspundă unor cerințe electronice de nivel superior.

În timp ce eu l-am folosit pentru sarcinile mele profesionale obișnuite, ajutorul meu de nădejde, aka Puștiulică, l-a pus la treabă timp de o lună în jocurile lui preferate – BattleField 3, Crysis 3, The Division, Titan Fall, Wolfenstein Old Blood. Normal, m-am jucat și eu în timpul meu liber dar nu mă pot compara cu profesioniștii…

Și, după cum se observă, în toate aceste titluri s-a mișcat impecabil. Laptopul Acer Predator 17x cu Intel Core i7-7820HK și Nvidia GeForce GTX 1080 are un comportament de invidiat în toate aceste titluri, la setări maximale. Cred că se comporta foarte bine și cu un ecran cu rezoluție 4K.

Normal, am apreciat cum se cuvine și soluția de stocare internă, cu un SSD tip M.2 de la Toshiba și cu o capacitate de 256GB, plus un hard disk de 1TB de la Hitachi. Normal, pe SSD pot fi instalate sistemul de operare și principalele aplicații iar pe hard disk pot fi depozitate fișierele multimedia și jocurile. Sau, de ce nu, documentele sau informații digitale de la serviciu.

De asemenea, Acer Predator 17X GX-792 oferă tot ceea ce este necesar din punct de vedere al conectivității,  astfel că pot fi conectate fără probleme tot felul de accesorii externe. De asemenea, laptopul poate fi conectat la ecrane mai mari prin intermediul celor două porturi – HDMI și DisplayPort.

Ca și la celelalte laptopuri de gaming Acer Predator, acesta are o serie de aplicații utile. Cum ar fi:

 • Aplicația Killer DoubleShot Pro, care permite realizarea traficului în același timp prin ambele conexiuni – Wi-Fi și LAN. Aceasta mai permite alegerea aplicațiilor cu prioritate la banda de internet, afișează traficul de date realizat de principalele aplicații dar și rețelele Wi-Fi cu cel mai puternic semnal din preajma computerului
 • Acer DustDefender, controlat de aplicația cu același nume. La comandă sau regulat la trei ore inversează direcția de rotație a paletelor ventilatoarelor, pentru a preveni așezarea prafului pe acestea
 • Aplicația Predator Sense – Aplicație care afișează parametri de funcționare, permite setarea iluminării RGB pe tastatură dar și butoanele de macro

 

Acer Predator 17X GX-792

Benchmark-uri și informații hardware

L-am testat mai întâi cu aplicația de grafică 3DMark de la Futuremark.

Rezultatele, comparate cu alte sisteme testate de noi.

Și încă un comparativ cu scorurile obținute de alte laptopuri de gaming.

După cum se observă, Acer Predator 17X GX-792 are scoruri mai slabe față de laptopul cu răcire pe apă ASUS ROG. Dar numai în testele IceStorm și CloudGate. În celelalte teste cu o complexitate grafică superioară (Fire Strike, Sky Diver) scorurile obținute sunt superioare. Practic, această placă grafică Nvidia GeForce GTX 1080 este cu adevărat peformantă.

Să vedem acum scorurile testelor de productivitate cu PCMark 8.

Și, rezultatele comparate cu cele obținute de alte sisteme.

Este clar că Acer Predator 17X este cel mai performant echipament portabil cu răcire pe aer utilizat de mine în benchmark-ul de productivitate. Un test care confirmă că se poate dovedi util pentru orice gen de activitate digitală.

Informațiile hardware culese cu aplicația cpuz.

Și informațiile plăcii grafice Nvidia GeForce GTX 1080.

 

Acer Predator 17X GX-792

Concluzii

Pro

 • Fișă tehnică performantă, utilă la orice activitate electronică, nu numai pentru gaming
 • Construcție de calitate, robustă
 • Ecran foarte bun, cu tehnologie Nvidia GSync
 • Tastatură și touchpad de calitate, tastatura are iluminare de fundal în mai multe culori
 • Soluție de stocare generoasă și rapidă. Plus că poate fi upgradată.
 • Conectică bogată, pentru multe accesorii externe

Contra

 • Este un laptop masiv și greu, mai dificil de transportat
 • Amprentele sunt vizibile pe materialul cauciucat al carcasei
 • Sistemul de răcire este destul de zgomotos când laptopul este solicitat în jocurile cu o grafică complexă

Acer Predator 17X GX-792 este cel mai performant laptop de gaming cu răcire pe aer utilizat de noi până acum. Fișa tehnică performantă cu procesor quad-core Intel Core i7-7820HK, placă grafică Nvidia GeForce GTX 1080 și 32GB memorie RAM îl recomandă pentru o paletă largă de aplicații digitale, de orice gen sau scop. Clar, pasionații de jocuri electronice se vor bucura la maxim de calitățile și de peformanțele sale native, fiind la ora actuală poate unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming.

Și da, prețul său nu este la îndemâna oricui, fiind un laptop scump (pe măsura calităților sale am putea spune). După câte am auzit de la CES 2017 din Las Vegas, acest Acer Predator 17X GX-792 ar avea un preț în jurul a 2600 de dolari.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “Acer Predator 17X GX-792 Review – Și mai performant. Acum cu procesor Intel Core i7-7820HK și cu o placă grafică Nvidia GTX 1080

 • March 6, 2017 at 10:52 am
  Permalink

  bună ziua

  recenzie foarte bun pentru notebook-uri Acer Predator 17X GX-792nd

  În comparație cu Asus ROG G752 și Asus ROG G701 pe care le găsiți mai bine. Care are o mai bună răcire și afișare?
  Care afișare este mai clară Acer 17x sau Asus notebook-uri.

  Pe care i-ați recomanda între 3 modele?

  Cu stimă
  Pius al

  Reply
  • March 6, 2017 at 10:59 am
   Permalink

   ele sunt comparabile… din pacate nu am vazut inca noul model ASUS ROG cu placa grafica 1080… in schimb Acer 17x mi-a placut foarte tare, se misca chiar foarte bine. banuiesc ca si ASUS G752 cu 1080 de la Nvidia se misca la fel. ecranele sunt comparabile… din pacate nu le-am avut niciodata in acelasi timp, pentru a face o comparatie.

   Reply
 • February 11, 2018 at 1:10 pm
  Permalink

  Buna ziua,
  daca se mai adauga un ssd identic M2 se poate face raid 0 pe acest model?

  are doar 2 sloturi de memorie?

  Multumesc!

  Reply
  • February 11, 2018 at 2:42 pm
   Permalink

   salut. habar nu am daca are suport pentru RAID. cel mai probabil nu are, dar nici nu sunt sigur. nu-l mai am, asa ca nu pot verifica.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *