Proiectul Valeria, de la Razer – Un laptop de gaming cu 3 ecrane! (CES 2017)

 

Configurațiile cu mai multe ecrane sunt o practică uzuală atât printre pasionații de gaming cât și în mediile profesionale, în special la utilizatorii care au nevoie de suprafețe de lucru mai generoase. Am văzut două-trei monitoare puse lângă un sistem PC desktop, chiar și 6 bucăți la diverse prezentări, ba am văzut și laptopuri care aveau pe lângă un monitor sau două. 

Dar un laptop cu trei ecrane nu am mai văzut până acum. E o noutate! Razer a prezentat la CES 2017 un concept de laptop cu trei ecrane, numit Project Valerie. Toate cele trei ecrane au panouri IGZO cu o diagonală de 17.3 inchi și o rezoluție UHD (3840×2160 pixeli), toate capabile să afișeze 100% paleta de culori Adobe RGB. Și toate sunt compatibile Nvidia GSync, pentru o experiență fluidă în jocuri.

Razer Project Valerie

Din câte am înțeles, ecranele se așează în poziție prin intermediul unui sistem automat de balamale.

Acest concept a fost construit pe bazele laptopului Razer Blade Pro, cu o carcasă metalică și o configurație cu procesor quad-core i7 și o placă grafică NVIDIA GTX 1080. Chiar sunt curios dacă o singură placă Nvidia 1080 face față la trei ecran cu rezoluție UHD.

Razer Project Valerie este momentan doar un concept. Poate că va fi pus în producție, poate că nu. Rămâne de văzut.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *