Xiaomi Mi Router HD – Router wireless AC cu stocare de 8TB integrată (CES 2017)

Mă așteptam să apară comercial și o soluție de rețea cu router și stocare integrată, pentru că eu cred că este nevoie de așa într-un mediu casnic. Doar majoritatea routerelor moderne au porturi USB pentru atașarea unor hard disk-uri externe. Deci, nu e mai bine ca unitatea de stocare să fie integrată direct în router?

Însă nu mă așteptam ca Xiaomi să lanseze un astfel de echipament. Mai degrabă aveam pretenții de la Synolgy, marcă cunoscută pe piața NAS-urilor și care a lansat anul trecut un router.

Xiaomi Mi Router HD este un router wireless AC cu o rată maximă de transfer de 2600Mbps, patru antene și un procesor Qualcomm IPQ8064. Poate fi echipat cu hard disk-uri cu o capacitate de 1TB sau de 8TB, chiar unele bune și pentru supraveghere video.

Xiaomi Mi Router HD va fi lansat în următoarele luni, mai întâi în China. Modelul cu un hard disk de 1TB costă 200 de dolari iar cel cu o capacitate de 8TB are un preț pe la 500 de dolari.

Totuși, am eu bănuiala că și alți producători mai importanți pe piața router-elor sau a NAS-uri vor veni cât de curând cu soluții asemănătoare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *