QNAP la CES 2017 – Tehnologii Thunderbolt To Ethernet, NAS-uri cu unitate optică și servere cu o capacitate mare

QNAP a prezentat la CES 2017 în Las Vegas noi soluții performante în domeniul stocării datelor în rețea, cum ar fi cea Thunderbolt 3 NAS, tehnologia Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) Converter și cele mai noi dispozitive de stocare care au și discuri optice. 

 

Thunderbolt NAS, pentru profesioniștii din domeniul video

Având viteze de transfer mai mari decât generația anterioară, Thunderbolt 3 NAS de la QNAP promite viteze de transfer superioare prin rețea pentru cei care editează și montează video la rezoluție 4K.

Tehnologia inovatoare T2E Converter (disponibilă în sistemul QTS 4.3) leagă rețelele Thunderbolt și Ethernet, transformând serverul Thunderbolt NAS într-un adaptor nativ Thunderbolt-to-Ethernet pentru multiple scenarii de lucru.

Qnap TVS-882BR

 

NAS compatibil cu unitățile optice

Asta este chiar o noutate printre soluțiile Network Attached Storage (cel puțin eu nu am mai văzut așa ceva până acum). Dar unitatea optică se poate dovedi utilă în anumite situații, pentru copierea datelor de pe cd-uri sau dvd-uri, pentru că acestea se pot deteriora după mulți ani.

Iar soluția NAS Qnap TVS-882BR are un sertar de 5.25 inchi pentru instalarea unei unități optice, oferind o metodă suplimentară de a transfera conținutul de pe discurile optice pe NAS, pentru un acces mai convenabil și pentru partajarea în rețea. Printre unitățile acceptate se numără inscriptoarele de discuri Blu-ray și compatibile BDXL.

QNAP TS-1685

Super NAS de mare capacitate cu 16 sertare și procesor Xeon D, pentru companii

QNAP TS-1685 (vezi detalii) este soluție NAS performantă, dedictă în special companiilor. Are un procesor Intel Xeon D, 12 sertare pentru hard-disk-uri de 3.5 inchi dar și 4 sertare de 2.5 inchi pentru SSD-uri, implicit pentru un transfer mai rapid al datelor.

În plus, are 6 sloturi M.2 și tehnologie QNAP Qtier cu SSD caching, astfel că soluția TS-1685 poate fi utilizată la crearea de medii virtuale cu ajutorul Virtualization Station sau Container Station.

Are chi și trei sloturi PCIe prin intermediul cărora pot fi instalate adaptoare de rețea 10/40 GbE, plăci video, soluții de stocare PCIe NVMe SSD dar și plăci cu USB 3.1.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *